Perwoll Perwoll Perwoll

Spălarea pernelor cu puf și somnul confortabil

Aproape nimic nu este mai relaxant decât să vă cuibăriți într-un pat cu așternuturi noi. Parfumul proaspăt și senzația că vă cufundați în perna moale vă fac să uitați de stresul cotidian. Cu toate acestea, pentru o senzație de bine completă, pe lângă așternuturi, trebuie curățate periodic și pilota și pernele. Spălarea pernelor cu puf durează însă mult mai mult timp decât curățarea așternuturilor cu umpluturi din materiale sintetice. Cu toate acestea, întrucât cele din urmă nu sunt la fel de confortabile precum pernele cu o umplutură din puf extrem de moale, efortul suplimentar depus pentru îngrijirea corespunzătoare a pernelor și pilotelor din puf merită întotdeauna.

Îngrijiți-vă așternuturile din puf

Fanii pernelor cu puf știu exact ce avantaje are acest material minunat: pernele se adaptează perfect oricărei mișcări și formei corpului, amortizează bine, reglează temperatura, sunt moi și susțin delicat capul. Scuturarea și aerisirea regulate sunt cele mai importante măsuri de îngrijire. Ambele asigură faptul că pernele cu puf facilitează somnul odihnitor un timp îndelungat. Însă după un timp, aceste măsuri ajută până la un punct: observați că perna este folosită în fiecare noapte. Capul uman cântărește aproximativ șase kilograme – șase kilograme, care apasă fulgii noapte de noapte. În plus, noaptea transpirăm, iar această umezeală afectează și fulgii delicați.

Puful este un material natural cu proprietăți deosebite: pentru a le menține, nu trebuie să spălați prea des așternuturile din puf. Cea mai mare provocare atunci când spălați pernele cu puf este să vă asigurați că fulgii nu se fac ghemotoace. Apoi, după curățare, umplutura trebuie să fie încă aerată, pufoasă și ușoară. Pentru a face acest lucru, uscarea după ciclul de spălare joacă un rol important.

Spălarea pernelor cu puf: chiar și acasă

Pentru curățarea pernelor cu puf este nevoie doar de o mașină de spălat cu o capacitate de cel puțin cinci kilograme și de un uscător. De asemenea, utilizați un detergent blând, precum Perwoll Wool & Delicates pentru lână și îngrijirea fibrelor delicate sau un detergent pentru puf – însă nu un balsam de rufe, deoarece acesta face fulgii să se lipească între ei.

Pregătirea: verificați dacă există deteriorări

Înainte de a băga pernele cu puf în mașina de spălat, ar trebui să verificați dacă prezintă deteriorări. Mai ales dacă perna asigură deja un somn cât mai bun de mulți ani, husa poate prezenta mici găuri sau cusătura se poate destrăma. Atunci, nu ar trebui să băgați perna în mașina de spălat: deoarece, în aceste condiții, există riscul ca husa să se rupă și să împrăștie fulgii în mașină. Rezultatul ar fi o pernă sfâșiată și o mașină stricată.

Spălarea pernelor cu puf: Alegerea programului de spălare delicat

Alegeți un program de spălare delicat, cel mai bine la 60 de grade, astfel încât puful să se curețe cu adevărat bine. Puteți introduce una sau două mingi de tenis odată cu perna în mașina de spălat – acestea împiedică puful să facă ghemotoace în timpul spălării. În cazul pernelor foarte voluminoase, ar putea fi de ajutor să le introduceți deja ude în mașina de spălat, astfel încât totul să fie foarte bine umezit. O clătire suplimentară la sfârșitul spălării elimină, de asemenea, toate reziduurile de detergent.

Uscarea: corespunzătoare și temeinică

După ce perna cu puf este gata spălată, ar trebui să o puneți direct în uscător, la 30 până la maximum 40 de grade – de asemenea, cu una sau două mingi de tenis. În mod ideal, scuturați din când în când perna de mai multe ori și selectați mai multe cicluri scurte în uscător. Este foarte important ca puful să fie complet uscat, înainte de a folosi perna din nou: pe de o parte, fulgii fini pot forma ghemotoace, pe de altă parte există chiar riscul de apariție a mucegaiului.

Acesta este și motivul pentru care nu este recomandată uscarea la aer: pur și simplu ar dura prea mult timp pentru ca umezeala rămasă în puf să dispară, ceea ce poate duce la un miros urât sau chiar mucegai. Cu toate acestea, dacă lăsați pernele cu puf să se usuce temeinic în uscător, acestea vor fi iarăși ca noi.

Spălarea pernelor cu puf

Nu ezitați să vă spălați pernele pe cont propriu. Un drum până la o curățătorie profesională este însă potrivit, dacă doriți să curățați direct perne și pilote ale întregii familii deodată. Sau dacă mașina dvs. nu este suficient de încăpătoare – în special în cazul pilotelor cu puf, care ocupă rapid spațiul. Însă, cu detergentul potrivit și un uscător acasă, aproape nimic nu poate merge rău, dacă doriți să vă reîmprospătați pernele cu puf. Așa va fi și mai plăcut să vă cufundați în puf și să inspirați mirosul așternuturilor proaspăt spălate.