Perwoll Perwoll Perwoll

#Relive

Fețele slow fashion

Kathleen Elie discută despre moda sustenabilă

Kathleen Elie, din New York, este un blogger de modă, un simbol al stilului și o persoană care promovează o viață sustenabilă. Este creatoarea Conscious N Chic, un blog dedicat promovării și prezentării unui stil de viață etic și sustenabil în materie de modă, frumusețe, mâncare, călătorii și tehnologie. Kathleen Elie este un lider al revoluției în materie de modă și am avut norocul să discutăm cu aceasta despre stil, etică și inspirația de a face alegeri sustenabile în ceea ce privește garderoba.

De ce ai decis să devii blogger de modă și care este cea mai mare realizare a ta?

Kathleen Elie demonstrating how she’s a leader in the fashion revolution at one of her sustainable fashion talks

Ideea mi-a venit când lucram în industria modei din New York. În timp ce cream modă și eram eu însămi un consumator de modă, am început să observ unele dintre nedreptățile care au loc în industria noastră, iar acest lucru pur și simplu mi-a frânt inima. În loc să fac acuzații, am început să cercetez diferitele practici care au fost omniprezente în industria noastră, cauzele acestora și ce am putea face pentru a îmbunătăți lucrurile. Am început să fac schimbări în viața mea și să cresc gradul de conștientizare în legătură cu practicile privind munca ieftină și forțată din producție, pentru că voiam să fac parte din soluție, nu din problemă. Așa a apărut blogul meu.

 

De la crearea Conscious N Chic, am avut parte de multe momente minunate, precum vorbitul în public, organizarea de ateliere și am lucrat îndeaproape cu branduri atât noi, cât și consacrate. Cu toate acestea, una dintre cele mai mari recompense a fost aceea de a vedea că oamenii își schimbă stilul de viață și că iau măsuri pentru adoptarea unei mode sustenabile și a unui stil de viață etic. Vor urma și alte colaborări interesante pe care abia aștept să le împărtășesc cu voi - așa că rămâneți aproape.

De ce este important conceptul de slow fashion (sustenabilitate în modă)?

Kathleen Elie offering priceless advice on how to get involved in sustainable fashion

Iubesc moda, iar această pasiune pentru arta de a face haine mă determină să fac o îmbunătățire, căutând sustenabilitatea în modă. Îmi doresc materiale și artizanat de calitate mai bună și condiții de muncă fundamental mai bune pentru cei care fac hainele pe care le port. Pentru mine este importantă bunăstarea confecționerilor, a croitorilor și a croitoreselor și cred că este important ca noi să vorbim în numele celor care nu pot face acest lucru, susținând conceptul de modă lentă. Deoarece majoritatea lucrătorilor în domeniul modei sunt femei, aceasta este și o problemă legată de drepturile femeilor.

Cum am putea face alegeri mai bine gândite atunci când ne organizăm garderoba?

Kathleen Elie embracing her sustainable fashion outfit

Ideea esențială, pe care continui să o subliniez, este că ar trebui să vă placă fiecare articol vestimentar din dulapul vostru. Acesta ar trebui să vă aducă bucurie și să își îndeplinească scopul. Când vă organizați garderoba, faceți-vă timp pentru a inventaria ceea ce aveți și pentru a completa lipsurile cu articole pe care le veți putea purta și în anii următori. Fie că este vorba despre un articol vintage sau un articol al unui designer de modă sustenabilă, asigurați-vă că vă place.

Care este cel mai important sfat în materie de modă sustenabilă pe care ni-l poți da?

Fiți bine informați. Învățați cât de multe lucruri puteți și apoi aplicați ceea ce ați învățat în viața voastră. Reduc, cu scopul de a elimina. De exemplu, încerc să elimin plasticul din viața mea renunțând la paie, pungile de cumpărături și sticlele de apă din plastic. De asemenea, în ceea ce privește hainele și accesoriile, cumpăr doar ceea ce am nevoie. Vreau să îmi placă tot ceea ce am așa că gravitez către articole clasice care se potrivesc stilului meu și sunt într-un fel atemporale. Nu cumpăr haine din marile lanțuri de magazine, dar cumpăr articole care mi-au plăcut și care țin cont de anumite principii etice. Apreciez articolele care au o poveste și care fac lumea un loc mai bun.

Image credits

Header image: Kathleen Elie (PR)
Image of Kathleen Elie demonstrating how she’s a leader in the fashion revolution: Kathleen Elie (PR)
Image of Kathleen Elie embracing her sustainable fashion outfit: Kathleen Elie (PR)