Perwoll Perwoll Perwoll

#Renew

Tu știi să faci upcycling?

3 idei DIY pentru repararea unei rochii deteriorate

Cusături desfăcute, rupturi din țesătură și manșete desprinse – acestea sunt cele mai comune trei probleme ale rochiilor de petrecere. Dar, în loc să îți arunci rochia deteriorată, descoperă libertatea de a o păstra și repar-o singură. Te vei întreba de ce nu ai făcut-o mai devreme.

Repararea unei rochii – sugestii simple, fără cusături

De ce ai nevoie:

  • O rochie deteriorată
  • Bandă pentru manșetă cu fixare cu fierul de călcat
  • Resturi de piele sau țesătură
  • Lipici pentru țesături
  • Bandă adezivă
  • Fundițe decorative

Ce trebuie să faci:
1. Manșetele rochiilor au cusături delicate, pentru ca acestea să nu fie vizibile. Au un aspect drăguț, dar nu sunt atât de durabile ca manșeta unei perechi de pantaloni, de exemplu. Chiar dacă nu știi să coși, vei descoperi că o manșetă desfăcută este dificil de reparat. Scutește-te de efort prin repararea manșetelor rochiei cu bandă pentru fier de călcat.

Step 1: A woman hemming a dress with iron-on tape.

2. O altă problemă comună: cusături desfăcute, în special la fustele și rochiile strâmte. Un pas mai mare sau o mișcare grăbită și cusătura fustei se va despica. Dacă acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori, poți lua în considerare întărirea manșetei cu un mic triunghi de piele sau de țesătură (poți folosi resturile altor proiecte DIY). Lipește-l cu adeziv pentru țesături.

Step 2: A woman fixing a seam with a small triangle of leather and glue

3. Fie că este vorba despre un fir întins încăpățânat, un fir desfăcut sau un defect de țesătură, o porțiune deteriorată foarte mică poate compromite rochia ta preferată de petrecere. Repară rochia utilizând bandă dublu adezivă pentru a acoperi imperfecțiunile neplăcute. Am creat un model distractiv cu fundițe decorative simple, pentru a ascunde un fir desfăcut doar pentru o noapte. Pentru rezultate mai durabile, poți utiliza bandă pentru fier de călcat sau poți coase fundițele cu o mașină de cusut.

Step 3: A close-up of a woman placing ribbons to conceal a snagged thread