Perwoll Perwoll Perwoll

Cum întreţin cel mai bine textilele sensibile din lână (de ex. din lână de angora sau caşmir?)

 • Spălare manuală sau program de spălare automată pentru lână sau spălare manuală atentă
 • Detergent delicat special cum ar fi Perwoll Wool&Silk
 • Evitând agitarea mecanică (frământarea, răsucirea, etc.)
 • Storcând în prosop
 • Uscând pe o suprafaţă plană

Puteţi afla informaţii mai interesante, precum şi sfaturi utile privind lâna în Ghidul pentru lână.

Cum trebuie spălată lâna cu un detergent special?

Puloverele, jachetele tricotate şi eşarfele din lână pot deveni încâlcite după spălare. Aveţi nevoie, prin urmare, de un program de spălare adecvat şi de un detergent pentru lână. special. Perwoll Wool & Silk cu extract de bambus are grijă de hainele dvs. spălare după spălare, făcându-le incredibil de catifelate.

Puteţi afla mai multe informaţii interesante, precum şi sfaturi utile privind lâna în Ghidul pentru lână

De ce se poate încâlci lâna?

Atunci când fibra sau firul răsucit de lână este agitat mecanic prin frecare, stoarcere sau presare, firele sale fine se prind unele în altele. Spălarea la o temperatură prea ridicată poate cauza, de asemenea, umflarea fibrei de lână. Dacă folosiţi un detergent universal sau un detergent pentru rufe colorate în locul unui detergent pentru spălarea lânii, riscaţi să deterioraţi lâna. Consecinţele pot fi deteriorarea sau găurirea textilelor. Este motivul pentru care cel mai bine este să folosiţi Perwoll Wool&Silk.

Puteţi afla mai multe informaţii interesante, precum şi sfaturi utile privind lâna în Ghidul pentru lână.

Ar trebui să spăl lâna la maşina de spălat?

Dacă pe etichetă scrie "spălare în maşină" sau "lână spălare la maşină", nu este nicio problemă. În acest caz, se poate spăla la ciclul lână şi se poate centrifuga aproximativ 20 de secunde. Hainele foarte delicate din lână pot fi, de asemenea, spălate dacă se foloseşte un "program de spălare manuală pentru lână". În acest caz, folosiţi Perwoll Wool & Silk. Spuma sa specială formează o pernă consistentă pentru a proteja hainele de deteriorarea mecanică în maşină sau în timpul spălării manuale.

Cum pot întreţine pilotele şi hainele cu puf?

Puful este extrem de elastic. Faptul că oferă "căldură fără greutate" face din puf un material fără egal pentru pilote de înaltă calitate şi articole de iarnă călduroase adorabile. Spălaţi puful cu Perwoll Wool & Silk de exemplu, la ciclul lână sau ţesături delicate la 30°C. Puteţi usca la aer textilele cu umplutură de puf sau pilotele lăsându-le pe o suprafaţă plană şi scuturându-le din când în când. Sau uscaţi-le la o temperatură scăzută în maşina de uscat rufe.

De ce ar trebui să ţin cont la spălarea lenjeriei şi a ciorapilor?

Lenjeria intimă, lenjeria modelatoare şi dresurile sunt fabricate în principal din fibre artificiale cum ar fi poliamida, poliesterul şi poliacrilul, uneori în amestec cu mici cantităţi de alte fibre cum ar fi viscoza şi bumbacul. Aceste fibre au multe calităţi: Îşi păstrează bine forma, sunt rezistente la încreţire, sunt uşor de spălat, se usucă repede şi nu prea au nevoie de călcat. Materialele sintetice colorate trebuie spălate la o temperatură maximă de 40°C, ideal cu Perwoll Wool&Silk. Hainele sunt apoi întinse ude şi lăsate să se usuce, evitându-se lumina solară puternică. Dacă este necesar, este suficient să le călcaţi la temperatură scăzută acoperind hainele cu o cârpă umedă.

Cum întreţin cel mai bine ţesăturile din in?

Ţesătura de in este fabricată din fibre pluricelulare de in şi reprezintă una dintre cele mai vechi tipuri de fibră textilă. Are o suprafaţă lucioasă, este foarte rezistentă, nu se cojeşte şi nu se murdăreşte uşor. Inul colorat, nealbit se spală cel mai bine la un program de întreţinere uşoară la maxim 40°C, folosind Perwoll Wool&Silk. Înainte de uscare, întindeţi hainele pentru a le aduce la forma lor, apoi agăţaţi-le pe un umeraş. Nu uscaţi niciodată ţesăturile din in în maşina de uscat haine sau la lumina puternică a soarelui. Hainele din in se calcă mai bine întoarse pe dos, cât sunt încă umede.

Cum întreţin cel mai bine ţesăturile din mătase?

Mătasea este extrasă din coconii viermilor de mătase şi este una dintre cele mai preţioase fibre din lume. Materialele textile din mătase trebuie sortate pe culori înainte de spălare, deoarece adesea culorile se pot amesteca la spălat. Spălaţi mătasea la ciclul “lână” sau “delicate” la 30°C sau la un program special pentru mătase. Dacă eticheta de întreţinere indică faptul că articolele din mătase pot fi spălate manual, ele trebuie spălate repede şi cu grijă în apă călduţă cu spumă, având o temperatură de maxim 30°C, evitând frecarea, curăţarea, presarea sau stoarcerea sau un alt procedeu, utilizându-se un program special de spălare manuală sau un program de spălare a lânii la maşina de spălat. Nu muiaţi niciodată mătasea şi nu o lăsaţi să stea în apă cu săpun timp îndelungat. Uscaţi pe o suprafaţă plană articolele din mătase pură, deşi este cel mai bine să lăsaţi bluzele sau tricourile de mătase să se usuce prin picurare atârnate pe un umeraş. Feriţi de radiatoare şi de acţiunea directă a razelor de soare şi călcaţi mătasea pe dos, la temperatură scăzută  şi cât timp îmbrăcămintea mai este umedă.

Cum spăl ţesăturile delicate din viscoză?

Viscoza este o fibră recuperată din materiale naturale alterate chimic. Caracterul său mătăsos, greutatea sa redusă şi modul în care curge delicat fac din viscoză o ţesătură la modă, foarte cerută.  Dacă eticheta de întreţinere o permite, viscoza poate fi spălată fără probleme în maşină. Viscoza reacţionează sensibil la agitaţia mecanică a maşinii şi trebuie spălată întotdeauna la ciclul "întreţinere uşoară" cu cuva umplută maxim două treimi. Textilele necesită numai o centrifugare scurtă la turaţie redusă şi trebuie apoi întinse pe uscător pentru a se usca prin picurare (în mod clar nu în maşina de uscat rufe). Apoi pot fi călcate fie cât mai sunt umede, fie acoperite cu o cârpă umezită. Dacă viscoza face cute în timpul uscării, ea poate fi umezită şi călcată pentru a reveni la forma iniţială.

Pot folosi detergentul de rufe Perwoll pentru haine de bumbac şi in?

Perwoll White a fost creat special pentru a îngriji hainele albe din bumbac, in, material sintetic, mătase şi ţesturi mixte. Este potrivit şi pentru perdele: formula fără înălbitor netezeşte fibrele naturale care devin terne cu timpul şi readuce la viaţă albul care şi-a pierdut strălucirea.

De ce îşi pierd strălucirea iniţială hainele decolorate?

Din cauza spălării frecvente, culorile strălucitoare, vibrante pot deveni terne. Formulele specifice, fără coloranţi Black, White şi Color din gama Perwoll redau hainelor dvs. favorite strălucirea şi luminozitatea. Spălare după spălare, hainele decolorate sunt aduse la viaţă şi îşi recapătă strălucirea şi luminozitatea.

Conţine Perwoll înălbitor sau coloranţi?

Gama de produse Perwoll nu conţine înălbitor sau coloranţi: formula sa netezeşte fibrele devenite terne cu timpul şi îndepărtează stratul devenit gri, înviorând culorile. Doar fibrele netede pot reflecta cu adevărat lumina pentru o experienţă a culorii vibrante.

Cum pot readuce la viaţă hainele albe devenite gri?

Fibrele hainelor albe trebuie curăţate, dar trebuie să rămână netede şi compacte pentru a reflecta perfect lumina şi a păstra hainele luminoase ca noi. Formula specială Perwoll White netezeşte fibrele devenite terne cu timpul. Spălare după spălare, hainele devenite gri sunt readuse la viaţă, iar albul îşi recapătă strălucirea. Formula nu conţine înălbitor.

Cum pot spăla perdelele pentru a le readuce la viaţă?

Perwoll White poate fi folosit pentru a readuce strălucirea şi luminozitatea perdelelor albe. Formula fără înălbitor a fost creată special pentru îngrijirea hainelor albe din bumbac, in şi sintetice. Ea restabileşte strălucirea şi luminozitatea perdelelor oferind un alb strălucitor. 

De ce am nevoie pentru a păstra ca noi culorile hainelor mele?

Perwoll Color netezeşte fibrele devenite terne în timp şi readuce la viaţă hainele decolorate. Doar fibrele netede pot reflecta cu succes lumina pentru o experienţă a culorii vibrante.
Perwoll Color previne transferul culorii între haine pe durata spălării şi readuce la viaţă culorile. Formula sa este fără înălbitor.

Ce este Perwoll?

Perwoll este un detergent special, care spală hainele într-un mod delicat, păstrându-le ca noi mai mult timp. Acesta înlătură murdăria de zi cu zi, redă strălucirea culorilor și păstrează forma țesăturilor.

Care este diferența dintre un detergent obișnuit și Perwoll?

Detergenții obișnuiți pot deteriora hainele în timp:

 • Aceștia sunt concepuți pentru îndepărtarea murdăriei și petelor dificile
 • Din cauza formulei puternice, țesăturile pot fi distruse
 • În timp, culorile își pierd intensitatea

Perwoll este un detergent special, care spală hainele într-un mod delicat, păstrându-le ca noi mai mult timp:

 • Înlătură murdăria de zi cu zi
 • Păstrează forma țesăturilor
 • Redă strălucirea culorilor

Perwoll este balsam sau detergent?

Toate produsele din gama Perwoll sunt detergenți pentru rufe.

Perwoll este un aditiv ce repară miraculos culoarea hainelor?

Nu, Perwoll nu este un aditiv de spălare, ci este un detergent. Culorile își mențin intensitatea și țesăturile își păstrează forma dacă hainele sunt spălate de mai multe ori cu detergentul Perwoll.