Un pulover bej din lână

Cum împiedică Perwoll scămoșarea și decolorarea

Cum împiedică Perwoll scămoșarea și decolorarea pentru a menține aspectul nou al hainelor dvs. pentru o perioadă lungă de timp

Pentru articolele de îmbrăcăminte, scămoșarea și decolorarea sunt pur și simplu niște caracteristici nedorite. Pentru a afla ce puteți face pentru a menține aspectul nou al hainelor dvs. cât mai mult posibil, am discutat cu experții noștri în țesături de la Perwoll și i-am întrebat:

  • Ce înseamnă scămoșare și decolorare?
  • Cum pot preveni produsele Perwoll Renew & Repair scămoșarea și decolorarea?
  • Ce altceva putem face pentru ca hainele noastre să reziste cât mai mult timp posibil?

Iată răspunsurile:

Ce provoacă decolorarea și scămoșarea?

Acest lucru se întâmplă din două motive principale:

1. Felul de a fi
Toate materialele se scămoșează - unele mai mult decât altele. Cele mai multe dintre acestea sunt determinate de proprietățile fizice ale materialelor în sine. De obicei, materialele cu fibre mai lungi au mai puține capete, dezvoltând astfel mai puține scame. Țesăturile tricotate, în special cele tricotate larg, au fibre mai scurte, lăsând spațiu între încrucișările firelor, făcându-le vulnerabile.

2. Îngrijirea
Îngrijirea hainelor reprezintă cel de-al doilea aspect esențial. În termeni simpli: cu cât articolele dvs. de îmbrăcăminte au parte de mai multă frecare, cu atât există mai multe șanse de formare a nodulilor sau de scămoșare. Cu toate acestea, nu necesită prea mult efort - de fiecare dată când vă mișcați, mergeți sau vă atingeți hainele, creați o oarecare frecare. În plus, agitarea din mașina de spălat și din uscător poate agrava, de asemenea, problema.

Decolorarea

După ce purtați articolele de îmbrăcăminte de câteva ori, este posibil să observați că culoarea hainelor dvs. este mai anostă decât înainte. Există două motive principale pentru acest lucru:

1. Estomparea culorii
Spălarea frecventă, în special la temperaturi ridicate, poate provoca curgerea culorilor. În plus, pentru anumite țesături este deosebit de dificilă menținerea culorii. De exemplu, fibrele naturale precum bumbacul, în general, nu sunt la fel de rezistente la decolorare ca și omologii săi sintetici. 

2. Scămoșarea
Decolorare cauzată de scămoșare? Ține totul de fizică! Materialele colorate arată cel mai bine atunci când fibrele au o suprafață perfect dreaptă și sunt capabile să reflecte lumina în cel mai bun mod posibil. Scămoșarea menționată mai sus nu creează numai noduri, ci și capete libere ale fibrelor care ies din material. Aceste capete ale fibrelor asigură faptul că lumina incidentă este răspândită și refractată și reflectată în direcții diferite. Pentru ochiul uman, aceste materiale par decolorate, sau, mai bine zis, par că ar fi fost acoperite de o ceață gri.

O femeie tânără cu haine deschise la culoare stă în fața unui câmp

Cum poate Perwoll Renew Advanced ajuta?

O femeie cu un top portocaliu zâmbește

Bună întrebare! Atunci când vine vorba de scămoșare și decolorare, formula inovatoare a Perwoll Renew & Repair oferă două avantaje simultan: pe de o parte, complexul de reparare ajută la eliminarea fibrelor libere și a ruperii fibrelor netede - pentru suprafețe luminoase și o refracție optimă a luminii. Acest lucru nu numai că va împiedica scămoșarea, dar va avea ca rezultat, de asemenea, o culoare mai strălucitoare și mai intensă. Pe de altă parte, polimerii speciali din formulă ajută la prevenirea decolorării în timpul spălării și, astfel, nu numai că asigură o adevărată menținere a culorii, dar oferă și binecunoscutul efect de reîmprospătare a culorii al detergentului Perwoll.

Șapte sugestii de top pentru a preveni scămoșarea și decolorarea

Desigur, există câteva lucruri suplimentare pe care le puteți face pentru a vă asigura că hainele dvs. își păstrează aspectul nou pentru o perioadă lungă de timp:

  1. Citiți întotdeauna cu atenție instrucțiunile de spălare și etichetele articolelor dvs. de îmbrăcăminte și urmați aceste instrucțiuni.
  2. Înainte de spălare, întoarceți-vă hainele pe dos pentru a proteja suprafața materialelor împotriva frecării în exces.
  3. Spălați haine de culori similare pentru a evita transferul de culoare.
  4. Folosiți șervețele captatoare de culoare care absorb culoarea în exces.
  5. Dacă este posibil, folosiți un program delicat de spălare sau spălați hainele manual.
  6. Cel mai bine este să uscați hainele la umbră. Anumite culori ale materialelor sunt distruse treptat de radiația UV conținută de lumina soarelui și, prin urmare, acestea se estompează.
  7. Puloverele tricotate nu trebuie să atârne liber. În schimb, împăturiți-le cu atenție pentru a le depozita.
Un suport pentru haine cu un top roșu în mijloc și haine albe atârnate în dreapta și în stânga

Image credits:
Header image: © Fotalia
Image one: © Stocksy
Image two: © GettyImages
Image three: © Stocksy

Citeste mai mult