Skip to Content
Un pulover galben este întins pe o suprafață albă, alături de acesta se află ață de cusut, petice pentru coate, ace de cusut și o foarfecă

3 idei pentru repararea unui pulover din lână

Puloverele din lână devin tot mai comode odată cu trecerea timpului – dacă știi cum să le îngrijești. Lâna este o resursă naturală prețioasă și o fibră versatilă fabuloasă. Este un material predispus la uzură și rupere, fire trase și găuri de molie – dar este și destul de ușor de reparat, chiar dacă nu știi să coși. Poți începe procesul de reparare cu aceste tutoriale simple.

Repară un pulover din lână – idei simple pentru coaserea hainelor

You need to accept cookies to play this video

De ce ai nevoie:

  • Un pulover din lână deteriorat
  • Ac și ață
  • Mărgele, paiete sau strasuri pentru înfrumusețare
  • Petice pentru cot

Ce trebuie să faci:
1. Una dintre cele mai comune probleme pentru lână este că se prinde rapid de obiecte ascuțite, crengi de copaci sau chiar de propriile tale bijuterii. Repară o gaură dintr-un pulover prin tragerea firului înapoi prin orificiile din care a ieșit. Înfrumusețează locul prin care ai tras firul  pentru a masca aspectul neuniform.

Un pulover galben din lână prin care se trece un ac cu ață galbenă
Un pulover galben din lână cu trei găuri mici, ața de cusut galbenă este trecută prin una dintre acestea

2. Găurile de molie sunt, de asemenea, ușor de cusut, dar deteriorarea va fi probabil vizibilă în continuare, chiar și după ce ai reparat țesătura. Coase pe dos, asigurându-te că treci ața prin toate ochiurile desfăcute din jurul găurii, apoi adaugă mărgele pentru înfrumusețare. Pentru altă tehnică de reparare a găurilor de molie, consultă tutorialul nostru Kintsugi.

3. Poate recunoști sentimentul – petreci toată ziua la bibliotecă, devorând o carte, și atunci când ajungi acasă, realizezi că pe mânecă sunt vizibile urmele coatelor. Treci de la imaginea de student neîngrijit la cea de bibliotecar dichisit, adăugând petice pentru coate pe porțiunile puloverului care sunt cele mai afectate de uzură și rupere. Desigur, poți face petice pentru coate de la zero, dar, asemeni altora dintre multele noastre idei preferate pentru coaserea hainelor, aceasta este simplificată prin utilizarea peticelor pre-fabricate. Cele din piele pe care le-am folosit au și găuri deja tăiate, așa că nu trebuie să te preocupi de uniformitatea cusăturii.

Vedere din spate a unei persoane care poartă un pulover galbenă din lână cu petice pentru coate