Skip to Content
O femeie brunetă îmbrăcată cu pantaloni albi și un tricou alb înnodat în talie își ține telefonul mobil la ureche

Cum se reutilizează tricourile: trei idei excelente DIY

Înainte de a-ți lua rămas bun de la tricoul vechi, de ce nu încerci să îl transformi într-o fustă simplă? Sau o geantă? Sau o față de pernă? Reutilizarea tricoului nu este numai distractivă, ci și o modalitate grozavă de a contracara poluarea cauzată de modă.

Ideea 1: fustă simplă fără cusături

Instrucțiuni despre cum să tai o fustă dintr-un tricou

Cum ți se pare această idee creativă? În doar zece minute, poți reutiliza orice tricou vechi, dându-i o nouă formă: o fustă simplă pentru zilele încinse de vară. Iar cel mai bun aspect legat de acest proiect este simplitatea sa.

De ce ai nevoie:

 • un tricou vechi
 • foarfece
 • ac de siguranță

Ce trebuie să faci:

Pasul 1:
Împăturește tricoul vechi pe jumătate și, folosind foarfecele, taie o linie dreaptă de la o axilă la alta. Pune de-o parte jumătatea inferioară a tricoului.

Pasul 2:
Taie o fâșie de 2,5 cm de la baza jumătății superioare a tricoului, pentru a face un cordon pentru fustă. Atașează un capăt la acul de siguranță.

Pasul 3:
Taie un orificiu mic pe interiorul manșetei inferioare a tricoului și, folosind acul de siguranță, treci cordonul prin manșetă.

Ai terminat! Bucură-te de noua fustă!

Ideea 2: geantă fără cusături

Instrucțiuni despre cum să faci o geantă dintr-un tricou

Această geantă colorată, dar practică, este perfectă pentru cumpărături. Și este o variantă mult superioară pungilor din plastic de la supermarket, așa că vei face și un favor semnificativ mediului. Ca și cel de dinainte, acest tutorial de reutilizare a tricoului este foarte ușor.

De ce a nevoie:

 • tricou vechi (cu cât țesătura este mai groasă, cu atât geanta va fi mai rezistentă)
 • foarfece
 • ac de siguranță

Ce trebuie să faci:

Pasul 1:
Taie mânecile (pune-le de-o parte) și taie gâtul tricoului. Sugestie: deoarece aceasta va fi partea deschisă a genții, dacă plănuiești să cumperi ceva mai mare decât un pepene roșu, asigură-te că deschiderea este mai mare.

Pasul 2:
Îți mai amintești de mâneci? Pasul următor este să tai o fâșie de țesătură de doi centimetri din mânecă. Aceasta va reprezenta cordonul pe care îl vei utiliza pentru a închide gaura de la baza tricoului.

Pasul 3:
Taie un singur orificiu în manșetă și folosește acul de siguranță pentru a trece cordonul prin aceasta.

Hei, iată! Geanta ta din tricou este gata.

Ideea 3: față de pernă suvenir

Instrucțiuni despre cum să faci o pernă dintr-un tricou

Probabil că suntem cu toții vinovați de cumpărarea unui tricou pe care nu l-am purtat niciodată. De obicei se întâmplă într-un impuls de moment, atunci când vizitezi un oraș nou sau la un festival. Dar nu există niciun motiv să îl arunci dacă nu îți mai aduce bucurie; nu atunci când poți reutiliza tricoul ca față de pernă originală pentru camera de zi.

De ce ai nevoie:

 • tricou suvenir vechi
 • o pernă care încape în acesta
 • ace
 • o mașină de cusut sau ață și ac
 • foarfece

Ce trebuie să faci:

Pasul 1:
Întoarce tricoul pe dos, introdu perna în acesta și fixează țesătura cu ace în partea superioară și pe lateralele pernei, lăsând baza liberă. Scoate perna.

Pasul 2:
Folosind o mașină de cusut sau ață și ac, coase de-a lungul acelor asigurate și taie surplusul de țesătură cu foarfecele. Lasă baza complet neatinsă și deschide.

Pasul 3:
Întoarce tricoul din nou și introdu perna, împăturind partea liberă de la bază. Sugestie: poți adăuga un fermoar sau nasturi, dar țesătura va rămâne fixată și fără acestea.

Întinde-te și bucură-te de amintiri!

Image credits
Header image: Blaublut