Perwoll Perwoll Perwoll

5 moduri în care Perwoll se preocupă de SUSTENABILITATE

Perwoll miroase bine, reînnoiește culorile și repară fibrele mai bine ca orice alt detergent, dar este și sustenabil? Dacă vrei să știi cât de serioase sunt intențiile detergentului tău de rufe înainte de a-i face cunoștință cu hainele tale, ai ajuns în locul potrivit. 

Iată cinci lucruri pe care ar trebui să le știi despre Perwoll și despre compania-mamă Henkel:

1. Performanță la superlativ la A.I.S.E.

O picătură de rouă pe vârful unei frunze

Ai auzit de A.I.S.E., nu-i așa? Nu? Cunoscută oficial sub denumirea de Asociația Internațională pentru Săpunuri, Detergenți și Produse de Întreținere, cu peste 900 de companii membre pe întreg continentul, este organizația care este considerată reprezentantul oficial al industriei în Europa1. Iar viziunea sa este una de inovare și sustenabilitate. Ca atare, A.I.S.E. este dedicată creșterii măsurilor pentru sustenabilitate în domeniul produselor de curățare și îmbunătățirii amprentei produselor din industrie asupra mediului (PEF – product environmental footprint)2

 

În calitate de membru, Perwoll și-a asumat la rândul său angajamentul de a pune în aplicare această viziune și a dezvoltat formule care îndeplinesc nu doar criteriile A.I.S.E. de siguranță a mediului privind ecotoxicitatea acvatică, ci și criteriile asociației privind dozarea și ambalarea. O mișcare care a adus Perwoll titlul de Profil de Produs cu sustenabilitate Avansată în cadrul prestigioasei organizații.

2. Campion-al-recordurilor

O femeie care desenează un simbol de reciclare
Nu a fost ușor să echilibrăm caracterul practic cu sustenabilitatea. Ambalajele trebuie să facă față dificultăților la care sunt supuse, iar acest lucru nu este mereu compatibil cu materialele sustenabile. Cu toate acestea, în 2017 Perwoll Wool and Delicates a fost prima marcă de detergent premium care a utilizat în ambalajele sale 20% polietilenă de înaltă densitate (HDPE – High Density Polyethylene) reciclată.
 
Acesta a fost un reper important și un prim pas pentru atingerea unor obiective ambițioase de sustenabilitate. Perwoll se află în prezent la nivelul preconizat pentru îmbunătățirea în continuare a contribuției la sustenabilitate prin ambalajul său HDPE până în 2020. În plus, la nivel de companie, Henkel a subliniat alte trei obiective: 
  • 100% din ambalaje să fie reciclabile, reutilizabile sau compostabile până în 2025 (cu excepția produselor adezive ale căror reziduuri pot afecta posibilitatea de reciclare sau pot contamina fluxurile de reciclare) 
  • Produsele de consum din Europa să fie realizate în proporție de 35% din plastic reciclat până în 2025
  • 1 miliard de consumatori să fie informați cu privire la reciclare până în 2025

3. Responsabilitate energetică

Imagine de ansamblu cu un parc eolian pe creasta unui munte

O parte importantă a sustenabilității este producția responsabilă din punct de vedere al consumului de energie. În acest sens, produsele Perwoll sunt fabricate în fabrici care sunt certificate pentru o producție sustenabilă și responsabilă din punct de vedere al consumului de energie, în conformitate cu standardele de management de mediu elaborate de Organizația Internațională de Standardizare (ISO – International Organization of Standardization), inclusiv:

  • ISO 14001; cel mai important standard al sistemului de management de mediu, care se referă la performanța de mediu, reducerea deșeurilor și utilizarea eficientă a resurselor 
  • ISO 50001; o certificare care se referă la îmbunătățirea continuă a performanței energetice, inclusiv eficiența, securitatea, utilizarea și consumul 
  • ISO 9001; un standard al sistemului de management al calității, care include domenii precum eficiența și satisfacția

4. Un inovator în domeniul sănătății și al siguranței

O femeie care desenează un simbol de reciclare

Deși uneori trecute cu vederea, sănătatea și siguranța sunt domenii importante ale sustenabilității. Perwoll le abordează în dezvoltarea formulelor sale chimice, toate având proprietăți de sensibilizare cutanată moderată.

5. Campion al practicilor sustenabile

Prim plan cu femeie care ține în mână o margaretă

Mai mult, formula inovatoare Perwoll Renew susține practicile sustenabile în două moduri esențiale. În primul rând, datorită eficacității sale în programele de spălare ușoare, permite consumatorilor să-și reducă amprenta energetică și climatică. În al doilea rând, după cum sugerează și denumirea, formula Perwoll reînnoiește îmbrăcămintea, ducând la creșterea longevității și a calității și la combaterea eliminării premature risipitoare și a comportamentelor de cumpărături excesive. În plus, noul hub #RethinkFashion duce la nivelul următor informarea cititorilor, care, ca și tine, se vor simți inspirați să facă eforturi pentru sustenabilitate și pentru asigurarea unui viitor mai bun pentru noi toți. 

Image credits
Header image: Getty Images
Image of woman's hands holding a sapling: Getty Images
Image of a drop of clear water pooling off a leaf: Getty Images
Image of a brunette woman drawing a recycling symbol: Getty Images
Image of a wind farm atop a mountain range: Getty Images
Image of a female scientist testing water in a beacon: Stocksy
Image of a woman holding a daisy: Getty Images

 

Sources:
1. A.I.S.E
2. AMPRENTA PRODUSULUI ASUPRA MEDIULUI (PEF – PRODUCT ENVIRONMENTAL FOOTPRINT) A.I.S.E.