Skip to Content
Pe o masă se află o pereche de blugi, o foarfecă, elastice și petice colorate

3 moduri comune de reparare a blugilor

Să recunoaștem, blugii pe care îi putem cumpăra din magazinele fast fashion nu sunt făcuți să dureze. Cumpărarea articolelor de calitate, durabile, este mai bună pentru mediu și este răsplătitoare pe termen lung. Dacă încerci să regândești modul în care cumperi haine, dar încă ai o pereche veche de blugi de modă rapidă, care stau demult în dulap, nu este nevoie să îi arunci. Iată câteva modalități în care îți poți repara blugii.

Cum poți face ca blugii să dureze mai mult

Vestea bună este: chiar și blugii cumpărați din marile magazine pot deveni mai buni odată cu vârsta. Pe măsură ce denimul este purtat, dobândește o patină care adaugă personalitate fiecărei perechi individuale. Chiar dacă au o gaură, fermoarul stricat sau o manșetă tocită. Află cum poți repara aceste probleme comune ale blugilor pentru a extinde durata de viață a blugilor tăi.

Idei pentru repararea blugilor

You need to accept cookies to play this video

De ce ai nevoie:

  • O pereche deteriorată de blugi fast fashion
  • Un elastic pentru repararea unui fermoar stricat
  • Foarfece pentru repararea unei manșete tocite fără cusături
  • Petice autoadezive sau cu fixare cu fier de călcat

Ce trebuie să faci:
1. Una dintre cele mai comune probleme ale blugilor de modă rapidă este că sunt greu de reparat dacă nu știi să coși. Înlocuirea unui fermoar este scumpă, dar acest remediu rapid este simplu și eficient, iar noi îți vom arăta trucul cu ajutorul căruia o poți face. Treci o bandă elastică, un elastic pentru păr sau chiar o agrafă pentru hârtie prin orificiul glisorului de fermoar, apoi înfășoar-o în jurul nasturelui – hei, iată! – fermoarul nu se mai deschide. Dacă ai pus câteva kilograme în plus, dacă ești însărcinată sau dacă vrei să intri într-o pereche de blugi care au aparținut altcuiva, poți adapta același truc inteligent prin trecerea elasticului prin orificiul pentru nasture și înfășurarea celuilalt capăt în jurul nasturelui. Poartă o bluză mai lungă care acoperă talia și nimeni nu își va da seama.

Două mâini repară fermoarul unei perechi de blugi cu un elastic
O pereche de blugi uzați, care sunt scurtați în față deasupra labei piciorului și mai lungi la călcâie

2. O manșetă uzată este o provocare la fel de comună – și la fel de greu de reparat dacă nu știi să coși. Din fericire, moda este de partea ta. Manșetele cu tăietură joasă sau înaltă și cele cu țesătură desfăcută sunt la modă, iar aceasta este șansa ta de a le transforma într-o idee DIY. Trebuie doar să tai partea din spate a manșetei pentru a elimina porțiunea uzată, apoi taie partea din față aproximativ la înălțimea gleznei. Taie și răsfiră marginea rezultată. Va arăta cel mai bine după spălarea blugilor.

3. Buzunarele din spate ale blugilor nu au o viață ușoară. Acestea trebuie să îți poarte portofelul, telefonul și orice altceva vrei să bagi în ele. Apoi te așezi, adăugând tensiune suplimentară asupra marginilor. Mai devreme sau mai târziu, ceva trebuie să cedeze. Așadar, cum se înlocuiesc buzunarele blugilor? Cu petice decorative originale, bineînțeles. Pentru o reparare rapidă, poți utiliza petice adezive, precum cel cu paiete oferit ca exemplu aici. Pentru o fixare mai durabilă, peticele pentru fier de călcat sunt o soluție mai sigură. Dacă dorești să te asiguri cu adevărat că buzunarul va rezista, poți, de asemenea, să coși un petic, creând o întăritură chiar și mai rezistentă decât buzunarul original.