Skip to Content
O femeie tânără ce stă la o stație de metrou îmbrăcată într-o vestă din blană.

Spălarea blănii artificiale - păstrarea aspectului frumos al acesteia pentru o perioadă lungă de timp

Blana artificială este atrăgătoare și adesea greu de diferențiat de blana adevărată. Îmbrăcămintea și accesoriile realizate din acest material sunt la modă: din ce în ce mai multe mărci renunță la samur, nurcă, șinșilă și altele asemenea, creând articole care nu numai că arată elegant, dar sunt, de asemenea, sustenabile și solide din punct de vedere etic. Dar ce este de făcut dacă articolul dvs. preferat trebuie curățat? Pentru a păstra un aspect minunat al noii ținute sau al decorului de casă fabricat din materialul pufos pentru mult timp, este important să știți cum să spălați blana artificială.

Din ce este fabricată blana artificială până la urmă?

După cum indică denumirea, materialul este realizat în mod artificial. La fel ca și velurul și catifeaua, aparține categoriei de tip catifele, plușuri și țesături buclate. Un aspect special al acesteia: pentru a conferi materialului o structură tridimensională, un al treilea sistem de fire este integrat în timpul producției, care formează straturile pe partea corectă. În timp ce materialul de bază este de obicei fabricat din bumbac, un fir sintetic, de exemplu, poliesterul, este folosit pentru straturi. Acesta este țesut în materialul de bază, astfel încât să se formeze bucle pe partea de susținere. În următorul pas de producție, acestea sunt tăiate, pieptănate în sus și tunse după cum este necesar. Pentru a preveni desprinderea acestora, se aplică un adeziv elastic pe spatele materialului textil. În acest fel, blana artificială are un număr infinit de opțiuni pentru design. Blana artificială poate fi moale ca vata de bumbac sau pufoasă ca un ursuleț de pluș. Pentru a o păstra în acest fel, este important să urmați anumite reguli atunci când spălați blană artificială.

Curățarea blănii artificiale - cele mai importante sugestii

Există mai multe modalități de curățare a blănii artificiale: aceasta poate fi spălată în mașina de spălat, dar și manual. Cel mai bine este să citiți recomandările producătorului de pe eticheta de îngrijire.

 • Înainte de a începe ciclul de spălare, întoarceți materialul pe dos. În acest fel, materialul plușat este protejat.
 • Dacă decideți să puneți blana artificială în mașina de spălat, alegeți un ciclu delicat cu o temperatură de până la maxim 30 °C. Rețineți că și o temperatură de 60 °C va determina materialul să se deformeze fără a mai reveni la forma inițială.
 • Reduceți viteza de centrifugare și omiteți centrifugarea. Materialul delicat vă va mulțumi.
 • Atunci când scoateți îmbrăcămintea sau accesoriul din blană din mașina de spălat după ciclul de clătire, înfășurați-l într-un prosop gros și rulați-l înainte și înapoi de mai multe ori. În acest fel, prosopul absoarbe lichidul.
 • Scuturați articolul după aceea, astfel încât blana artificială să nu se aglomereze și întindeți-l în forma potrivită.

Este posibil ca producătorul să solicite spălarea manuală în mod expres. În acest caz, folosiți o chiuvetă sau o cutie din plastic umplută cu apă rece sau călduță pentru această procedură.

 • Adăugați un agent pentru spălare manuală și așteptați să se formeze spuma.
 • Lăsați blana artificială să se înmoaie timp de aproximativ 15 până la 20 de minute și apoi clătiți-o bine de mai multe ori cu apă rece.
 • Puteți adăuga balsam de rufe, de exemplu, Vernel, în apa pentru ultima clătire.

Uscarea blănii artificiale - aceste reguli sunt importante

Introducerea jachetei din blană artificială într-un uscător electric - nu este o idee bună! Acestea nu se vor înțelege, chiar dacă uscătorul este setat la o temperatură rece. Un uscător electric generează căldură și frecare, lucruri ce distrug straturile de fibre delicate. În cel mai rău caz, ați putea chiar strica dispozitivul. Pentru a evita ca uscarea să dureze foarte mult, înfășurați blana artificială într-un prosop uscat după spălare, așa cum este descris mai sus. Apoi, cel mai bine este să agățați articolele pe un umeraș și să le duceți afară la aer curat sau într-o cameră bine aerisită. Folosiți o perie pentru câini și pisici, aceasta va face ca articolele dvs. să fie și mai pufoase.

Există mirosuri neplăcute în blana artificială? Nicio problemă

Ați petrecut o seară într-un restaurant, iar haina dvs. din blană artificială a prins un miros puternic de mâncare? Acest lucru nu înseamnă că blana artificială trebuie spălată în mașina de spălat. Pentru a scăpa de vaporii nedoriți, este suficient să atârnați blana artificială în baie în timp ce faceți un duș. Aburul elimină ușor mirosurile.

Ce detergent este potrivit pentru blana țesută?

Pentru a curăța blana artificială sensibilă, se recomandă folosirea unui detergent delicat. Perwoll Wool & Delicates este un produs modern de îngrijire a fibrelor, care asigură faptul că blana artificială rămâne pufoasă. Adăugați puțin balsam de rufe la începutul ciclului de clătire, acest lucru va îmbunătăți și mai mult rezultatul.

Citeste mai mult

 • Detergent lichid Perwoll Delicate

  Detergent lichid Perwoll Delicate oferă o îngrijire specială pentru hainele din materiale delicate, oferindu-le catifelare de lungă durată și păstrându-le forma.

 • Simboluri privind spălarea

  Ce înseamnă simbolurile de pe etichetele hainelor

 • Spălarea în mod corespunzător a blugilor negri

  Astfel negrul rămâne negru mult timp.