Skip to Content
Vedere a picioarelor unei femei cu pantofi cu aspect de leopard

Spălarea în mod corespunzător a blugilor negri

Sunt încă negri sau deja s-au făcut gri închis? Dacă vă place să purtați blugi negri, știți deja problema: după câteva spălări, aceștia încep să se decoloreze sau încep să se formeze dungi albe pe aceștia. Pot chiar arăta bine, dar mai ales când vine vorba de blugi noi, cu siguranță doriți ca negrul să dureze. Perwoll a strâns cele mai bune sugestii pentru a vă menține blugii negri cât mai mult timp posibil.

Pregătirea blugilor negri pentru spălare

Nu avem nimic împotriva aspectului uzat pe care blugii închiși la culoare îl pot căpăta după câteva spălări - poate arăta foarte bine. Cu toate acestea, dacă doriți să păstrați negrul blugilor pentru mai mult timp, cel mai bine este să începeți cu pașii de îngrijire corecți înainte de spălare. Lucru important de făcut întotdeauna la materialele închise la culoare: verificați buzunarele. De exemplu, înăuntru încă pot fi șervețele de hârtie, care se dizolvă în timpul spălării și lasă scame pe material. În cazul îmbrăcămintei negre, acest lucru ar putea însemna că trebuie spălată din nou - dar astfel, într-un mod și mai rapid, intensitatea culorii va fi afectată.

După ce buzunarele sunt goale, întoarceți blugii pe dos. Acest lucru protejează culoarea pe partea exterioară a pantalonilor. Dungile tipice deschise la culoare de la cusături, de exemplu, sunt adesea cauzate de abraziunea din timpul centrifugării. Spălați întotdeauna articolele negre cu alte articole de culori închise, deoarece este imposibil să împiedicați ca îmbrăcămintea să se păteze. Materialele deschise la culoare vor căpăta o culoare gri dacă sunt spălate cu haine închise la culoare.

Spălarea în mod corespunzător a blugilor negri în mașina de spălat

Înainte de a vă pune pantalonii în mașina de spălat, verificați eticheta de îngrijire pentru a afla temperatura maximă pe care o pot suporta și dacă mai sunt lucruri de luat în considerare atunci când îi curățați. Spălarea este deosebit de delicată în privința culorilor dacă selectați un program de spălare delicat la o temperatură de 30 °C și doar un ciclu de centrifugare foarte blând.

Este foarte important să folosiți detergentul potrivit. În niciun caz nu trebuie să folosiți detergent pentru toate tipurile de haine, deoarece conține mai mulți agenți de înălbire care dizolvă culoarea din țesătură. Alegerea potrivită pentru blugi negri este un detergent lichid special pentru materiale de culori închise, cum ar fi Perwoll Renew & Repair - Black & Fiber. Acest produs nu numai că protejează hainele negre împotriva decolorării, ci și netezește fibrele țesăturilor, făcând negrul să pară și mai intens.

Vedere a picioarelor unei femei cu blugi negri și pantofi negri

Remediile casnice care ar trebui să aibă un efect pozitiv asupra intensității culorii țesăturilor de culori închise sunt oțetul și sarea. Cu toate acestea, acestea nu au proprietățile de îngrijire a fibrelor sau efectul de curățare pe care un detergent special pentru materiale de culoare închisă le oferă. În plus, oțetul poate chiar ataca garniturile din cauciuc ale mașinii de spălat. Un detergent potrivit este mai delicat cu îmbrăcămintea și mașina de spălat.

Îngrijirea blugilor negri după spălare

După spălare, cel mai bine este să lăsați blugii să se usuce la aer. Căldura uscătorului electric nu este bună pentru culoare și pentru fibre. Cel mai bine este să atârnați blugii pe o sârmă pentru rufe afară la umbră. Vă rugăm să nu îi uscați în lumina directă a soarelui, acest lucru va decolora blugii, iar mai devreme sau mai târziu vor deveni gri.

Blugii dvs. negri s-au decolorat de-a lungul anilor, dar încă se potrivesc atât de bine încât nu vreți în niciun caz să vă despărțiți de aceștia? Atunci ați putea să îi vopsiți din nou folosind culori pentru țesături de la farmacie. Expertul în culori al Perwoll pentru hainele negre ajută ulterior la păstrarea noii culori în fibre la fiecare spălare.

Image credits:
Header image: ©Shutterstock
Image one: ©iStock

Citeste mai mult

  • Detergent lichid Perwoll Black

    Îngrijire modernă a fibrelor pentru îmbrăcămintea închisă la culoare strălucitoare.

  • Simboluri privind spălarea

    Ce înseamnă simbolurile de pe etichetele hainelor

  • Spălarea mătăsii și protejarea materialului în același timp

    Spălarea mătăsii devine ușoară.