Skip to Content
O fundiță mică pe un sutien roz

Spălarea lenjeriei intime - un ghid

Maiouri din mătase fină, boxeri din bumbac organic și sutiene tip bralette din dantelă - ceea ce purtăm direct pe piele ar trebui să fie în special de înaltă calitate, moale și respirabil. De obicei, însă, în special aceste țesături sunt, de asemenea, cele mai sensibile, iar lenjeria intimă este spălată deosebit de des. Vă spunem cum chiar și lenjeria intimă poate încă arăta ca nouă după mai multe spălări.

Spălarea lenjeriei intime: trebuie să vă ascultați și instinctul

Dacă doriți să spălați lenjerie intimă, trebuie să vă confruntați cu câteva provocări în cadrul acestui proces:

Deoarece lenjeria intimă intră în contact direct cu pielea, ciclul de spălare trebuie să îndepărteze bine nu numai transpirația și petele, ci și bacteriile.

Lenjeria intimă de zi cu zi din bumbac sau lenjeria din dantelă fină - gama de lenjerie intimă este largă și nu fiecare piesă este capabilă să tolereze aceeași cantitate. Prin urmare, nu toate tipurile de lenjerie intimă sunt potrivite pentru spălarea la mașina de spălat.

Avem tendința de a spăla lenjeria intimă cel mai frecvent: schimbăm chiloții și boxerii în fiecare zi, sutienele de obicei după cel mult patru până la cinci purtări. Deci, dintre toate tipurile de îmbrăcăminte, lenjeria intimă ajunge cel mai des în mașina de spălat. Pentru ca aceasta să reziste o perioadă lungă de timp, curățarea trebuie făcută cât mai delicat posibil, în ciuda temeiniciei.

Un sutien alb pe un pat cu o floare mov pe fundal

Spălarea lenjeriei intime - materialul este cel care contează

Un sutien negru pe un top alb cu un fundal cu dungi albe și negre

Tratamentul corect în fiecare caz individual depinde în mare măsură de material. Mai ales în cazul chiloților și sutienelor, etichetele cu instrucțiuni de spălare sunt adesea victime ale comodității sau confortului purtării, astfel încât acestea sunt pur și simplu tăiate. În aceste cazuri, ar trebui să respectați cu aproximație următoarele instrucțiuni în ceea ce privește temperatura și ciclul de spălare:

Boxerii, chiloții și maiourile fabricate din bumbac pot fi spălate cu ușurință în mașina de spălat. Pentru îmbrăcămintea colorată, alegeți o temperatură de 40 până la 60 °C, în funcție de cât de murdare sunt hainele și folosiți un detergent de spălare potrivit cu protecție pentru culori. De asemenea, puteți spăla lenjeria intimă albă de bumbac prin fierbere, dar chiar și atunci, temperatura de 40 până la 60 °C este de obicei suficientă.

Hainele mai delicate fabricate din viscoză sau dantelă nu sunt la fel de rezistente: pentru acestea, trebuie să setați ciclul de spălare la o temperatură de 40 °C în ciclul delicat de spălare și să folosiți un detergent delicat potrivit. Pentru a vă asigura că toate bacteriile și mirosurile sunt eliminate eficient, sunt disponibili agenți speciali de clătire cu efect igienic. Aceștia au un efect antibacterian sau neutralizează mirosurile. Cu toate acestea, uscătorul electric trebuie să rămână un subiect tabu atunci când vine vorba de lenjerie intimă.

În special materialele fine - cum ar fi lenjeria fabricată din mătase pură - trebuie spălate manual. În acest scop, înmuiați hainele câteva minute în apă călduță cu puțin detergent lichid (antibacterian). Apoi clătiți-le cu apă curată și rece și lăsați-le să se usuce la aer, de preferat, așezate pe un prosop.

Lenjeria funcțională și de sport necesită un tratament special pentru a se curăța și pentru a-și păstra proprietățile de absorbție a transpirației și de echilibrare a temperaturii. Folosind temperaturi scăzute și viteză mică și un detergent special pentru haine de sport, membrana rezistentă la apă a acestor haine de sport rămâne intactă.

Nu se folosește balsam de rufe în mașina de spălat atunci când spălați haine de sport. Dacă, pe de altă parte, spălați lenjerie normală, balsamul de rufe o face și mai confortabilă la purtare, mai ales dacă aceasta conține bumbac.

Spălarea lenjeriei intime - acestea sunt caracteristicile speciale pe care trebuie să le respectați

Și sutienele pot fi de obicei spălate în mașina de spălat - 30 până la 40 °C este temperatura perfect adecvată. Cu toate acestea, nu ar trebui să puneți sutiene în tambur fără protecție: pentru sutienele cu sârmă, o plasă specială pentru rufe împiedică desfacerea sârmelor din sutiene și deteriorarea mașinii de spălat sau a altor articole. Înainte de ciclul de spălare, trebuie întotdeauna să prindeți cârligele sutienelor. Lenjeria intimă cu imprimeu sau broderie poate fi, de asemenea, introdusă într-o plasă de rufe și trebui să fie întoarsă pe dos - aceasta protejează decorațiunile elaborate împotriva uzurii.

Citeste mai mult

  • Detergent lichid Perwoll Delicate

    Detergent lichid Perwoll Delicate oferă o îngrijire specială pentru hainele din materiale delicate, oferindu-le catifelare de lungă durată și păstrându-le forma.

  • Simboluri privind spălarea

    Ce înseamnă simbolurile de pe etichetele hainelor

  • Spălarea viscozei - cum puteți păstra aspectul inițial al articolului preferat

    Ce este viscoza? Cu toții avem cel puțin un articol vestimentar din viscoză, dar ce este viscoza?