Skip to Content
O femeie tânără care face o plimbare iarna într-o jachetă umplută cu puf

Spălarea și uscarea sacilor de dormit și a jachetelor umplute cu puf

Întrucât sunt călduroase și ușoare, ne ajută să trecem prin sezonul rece: jachetele umplute cu puf cu confortul lor simplu sunt printre cele mai populare elemente de bază pentru iarnă. Sacii de dormit voluminoși umpluți cu puf oferă, de asemenea, servicii valoroase iubitorilor de exterior la temperaturi începând cu zero grade Celsius. Dar ce trebuie să faceți dacă articolele călduroase preferate au nevoie de o spălare temeinică? Ghidul nostru pas cu pas vă va îndruma cu privire la modul corespunzător de spălare a jachetelor și a sacilor de dormit umpluți cu puf.

Spălarea jachetelor umplute cu puf chiar de către dvs. - este posibil?

Cu umplutura lor ușoară și aerisită, jachetele umplute cu puf sunt cu adevărat articolele favorite în moda de iarnă. Pentru o lungă perioadă de timp, au fost considerate cu adevărat sensibile din punct de vedere al îngrijirii, dar cu un pic de fler, un detergent delicat de înaltă calitate, cum ar fi Perwoll Wool & Delicates și tehnica potrivită, jachetele matlasate pot fi spălate și uscate acasă fără probleme. În plus față de o mașină de spălat, un suport de uscare și un uscător electric, tot ceea ce aveți nevoie este puțină răbdare. Pentru a preveni deteriorarea pufului fin și a penelor în structura lor sau aglomerarea acestora, se recomandă scuturarea jachetelor și a sacilor de dormit umpluți cu puf la intervale regulate după spălare. În următoarea secțiune, vom prezenta cea mai bună modalitate prin care puteți face acest lucru.

Cum se spală o jachetă umplută cu puf? Obținerea rezultatului perfect pas cu pas:

 1. O pată de cafea aici, puțină murdărie acolo - jachetele preferate care sunt purtate frecvent trebuie curățate temeinic mai devreme sau mai târziu. Acesta este momentul în care mulți se întreabă: „oare care este cea mai bună modalitate prin care se pot spăla jachetele umplute cu puf?” Dacă eticheta nu prezintă instrucțiuni contrare, mașina poate fi utilizată cu ușurință. Cu toate acestea, înainte de a introduce haina confortabilă preferată în tamburul mașinii, asigurați-vă că fermoarele și nasturii sunt bine închiși. Întoarcerea jachetei umplute cu puf pe dos o va proteja, de asemenea, în timpul ciclului de spălare în mașina de spălat.
 2. Dacă ați pregătit jacheta sau sacul de dormit în mod corespunzător, selectarea unui program de spălare potrivit este esențială. Deoarece puful și penele constau în principal din cheratină, la fel ca și lâna, se recomandă un program corespunzător pentru lână și articole delicate. Atunci când alegeți un detergent, puteți folosi, de asemenea, produse speciale pentru articole delicate. La fel ca și jacheta dvs. umplută cu puf, un sac de dormit umplut cu puf poate fi spălat în mașina de spălat
 3. Pentru a vă asigura că jacheta umplută cu puf sau sacul de dormit umplut cu puf se desface optim în tambur și se poate deplasa fără probleme în soluție, este recomandabil să nu adăugați alte articole. Pentru a răspândi suplimentar umplutura de puf în timpul programului de spălare, adăugați mingi de tenis în tambur.
 4. O alternativă bună la spălarea sacului dvs. de dormit umplut cu puf în mașina de spălat este spălarea manuală ușoară în cada de baie. Acest lucru ar trebui realizat fără efort prin utilizarea apei calde la o temperatură de aproximativ 30 °C, a unei cantități potrivite de detergent delicat și prin evitarea stoarcerii și a baterii viguroase.

După spălare - uscarea sacilor de dormit și a jachetelor umplute cu puf

După ce haina dvs. umplută cu puf a fost spălată, urmează uscarea acesteia. Pentru a face acest lucru, scoateți jacheta sau sacul de dormit din mașina de spălat cât mai ușor posibil. Dacă articolul dvs. preferat va fi uscat la aer, trebuie să îl scoateți din mașina de spălat într-o poziție cât mai orizontală posibil. Acest lucru previne deplasarea și aglomerarea umpluturii de puf. Acest articol prețios poate fi apoi întins pe un suport de uscare. Pentru a putea colecta în mod direct apa care se poate scurge, trebuie să așezați suportul de uscare în cada de baie. Prin selectarea programului potrivit, jachetele umplute cu puf pot fi, de asemenea, uscate în uscătorul electric. Procedați după cum urmează:

O femeie tânără cu o haină verde umplută cu puf, care se sprijină de un perete din cărămidă
Spălarea jachetelor umplute cu puf - din cauza structurii sale fine, puful necesită o îngrijire delicată.
 1. Mai întâi, asigurați-vă că jacheta umplută cu puf, conform etichetei, este potrivită pentru uscarea în uscătorul electric.
 2. În acest caz, cel mai bine este să introduceți jacheta proaspăt spălată în uscător de una singură. Acest lucru îi permite să se întindă și să se miște liber în tambur. Adăugarea de mingi de tenis care nu pătează sau de bile speciale pentru uscător ajută la amestecarea și desfacerea umpluturii în timpul uscării.
 3. Setați uscătorul electric la o temperatură cuprinsă între 30 și 60 °C pentru o perioadă de 40 până la 60 de minute.
 4. Dacă jacheta este încă umedă după primul program de uscare, repetați procesul până când aceasta este uscată complet.
 5. Apoi trebuie să lăsați jacheta să se usuce complet pe un umeraș timp de 24 de ore. Acest lucru va împiedica puful să dezvolte un miros neplăcut sau mucegai din cauza umezelii reziduale.

Spălarea jachetelor umplute cu puf și alte sugestii de îngrijire

Doriți mai multe sugestii și trucuri pentru îngrijirea corespunzătoare a materialelor și a fibrelor? În secțiunea noastră de blog veți găsi sugestii valoroase pentru spălarea fibrelor sintetice, metoda inteligentă de uscare a hainelor în propria locuință și multe altele!

Citeste mai mult

 • Detergent lichid Perwoll Delicate

  Detergent lichid Perwoll Delicate oferă o îngrijire specială pentru hainele din materiale delicate, oferindu-le catifelare de lungă durată și păstrându-le forma.

 • Simboluri privind spălarea

  Ce înseamnă simbolurile de pe etichetele hainelor

 • Spălarea blănii artificiale - păstrarea aspectului frumos al acesteia pentru o perioadă lungă de timp

  Aici puteți afla ce să faceți atunci când curățați articolul dvs. preferat din blană artificială.