Skip to Content

Enzime

Enzimele ajută la prevenirea scămoșării prin netezirea suprafeței materialelor textile. Fibrilele mici de fibre, cauzate de solicitările mecanice, precum purtarea și spălarea, sunt îndepărtate.

Bine de știut

Enzimele sunt agenți de curățare pe bază de substanțe biologice. Sunt ingrediente puternice care au rolul de catalizatori, astfel încât fiecare moleculă funcționează de mai multe ori. Enzimele pot ajuta la prevenirea apariției semnelor vizibile ale solicitării mecanice zilnice asupra materialelor textile. Indiferent de concentrația lor, enzimele trebuie să fie menționate pe ambalaj în conformitate cu Reglementul UE privind Detergenții.

Cum folosim enzimele?

Noi folosim o varietate de enzime, de exemplu celulaza, care netezește materialul textil și asigură întreținerea culorii și albirea, având și efect anti-scămoșare. În plus, enzimele active la rece ajută la eliminarea petelor chiar și la temperaturi scăzute de spălare, de exemplu la 20 sau 30 °C.

O mână setează regulatorul unei mașini de spălat la 30 de grade
 • Ambalaje

  Sustenabilitatea este o prioritate

  Avem grijă să ne asigurăm că ambalajele noastre sunt funcționale și reciclabile.

 • Parcursul fabricației

  Transport și logistică la Henkel

  Noi lucrăm continuu asupra întregului nostru lanț valoric pentru a-i îmbunătăți amprenta ecologică, contribuind astfel la reducerea emisiilor de CO2.

 • Contribuția dvs.

  Fiți parte a acestei mișcări

  Aproape 80% din energia utilizată și amprenta de CO2 a detergenților pentru rufe sunt determinate de faza de utilizare, și anume de procesul efectiv de spălare a rufelor acasă.