Skip to Content
O femeie purtând o salopetă mov stă în picioare în fața unui perete galben

Cinci minute cu: Nicole Salgado

Nicole Salgado este creatoarea și fondatoarea Donna Colori, o platformă care demonstrează cât de jucăușă, plină de culoare și captivantă poate fi moda sustenabilă. Este un spațiu în care cititorii pot explora combinațiile de culori și pot găsi inspirație pentru stil.

De ce ai decis să începi acest blog și de ce se bazează pe culoare?

Vedere a părții superioare a corpului unei femei, care poartă o bluză portocalie și o jachetă bej peste și ține o floare în mână

Întrucât am iubit întotdeauna moda și am o legătură puternică cu mediul înconjurător, am decis să creez blogul pentru a ajuta oamenii să învețe cum să fie la modă în timp ce iau în considerare sustenabilitatea atât din punct de vedere ecologic, cât și din punct de vedere etic. Marile magazine de haine și prețurile competitive au creat o reputație proastă pentru industria modei. Așadar, vreau să demonstrez că există multe alternative grozave, prezentând o abordare pozitivă și distractivă a sustenabilității, în loc să îi fac pe oameni să se simtă vinovați pentru alegerile lor în ceea ce privește hainele.

Pentru mine, moda ține de creativitate - creativitate care poate fi văzută prin model și culoare. Am observat că mulți oameni consumă în mod excesiv pentru că aceștia cumpără fără să se gândească la ce le place cu adevărat. Explorarea combinațiilor de culori și oferirea de sfaturi de stil personal ajută publicul meu să facă mai multe achiziții pentru garderobă în mod conștient. Deci, pentru blogul meu, a avut sens să vorbim despre culoare și despre cum poate schimba stilul personal al oamenilor.

La nivel global, marea majoritate a articolelor de îmbrăcăminte sunt produse în masă și sunt literalmente de unică folosință. Curentul Slow Fashion prioritizează îmbrăcămintea cu o viață mai lungă prin utilizarea de materiale de înaltă calitate, modele atemporale și ne ajută, de asemenea, să luăm în considerare repararea hainelor în loc să cumpărăm altele noi. Prin urmare, moda sustenabilă este importantă deoarece ne ajută să ne conservăm resursele în loc să producem deșeuri.

Bulă de dialog cu un citat de Nicole Salgado "Take care of your clothes and wear them as often as possible. It´s the most susatinable thing we can do for our planet"

De ce toată lumea ar trebui să facă alegeri mai bune atunci când își organizează garderoba?

O femeie brunetă cu un pulover roșu și jachetă verde închis poartă o geantă de culoare deschisă și privește spre podea

Cu cât oamenii selectează cu mai multă atenție hainele pentru garderoba lor, cu atât vor avea nevoie de mai puține piese vestimentare. Prin urmare, este mult mai bine să investim în piese care ne plac și de care vom avea grijă. Dacă descoperi că achiziționezi lucruri în mod impulsiv, acesta nu este un semn bun. Acestea sunt achiziții care doar se adaugă garderobelor noastre și pe care le vom folosi rar, făcându-ne, în final, să simțim că nu avem nimic de purtat. Gândindu-ne cu atenție la ce anume vrem să cumpărăm și ce ne place cu adevărat, garderobele noastre se vor potrivi stilului nostru de viață și gustului personal.

Care sunt cele mai bune sfaturi ale tale privind moda sustenabilă?

Am câteva sfaturi care implică toată atenția asupra modului în care achiziționezi și decizi modul potrivit în care să porți haine, așa că sunt aspecte care pot necesita timp pentru a le pune în practică:

  1. Investește în modele de calitate și atemporale - asta înseamnă că data viitoare când vei avea nevoie de ceva, cumpără doar dacă este fabricat din țesături de calitate. Acest lucru îți va asigura că va rezista mai mult timp și nu se va demoda ușor.
  2. Creează o paletă de culori unitară pentru garderobă - în acest fel îți vei putea combina și potrivi cu ușurință hainele de zi cu zi.
  3. Acordă atenție instrucțiunilor de îngrijire ale hainelor tale – îngrijirea corespunzătoare face ca hainele noastre să reziste mai mult timp. Încă mai folosesc îmbrăcăminte vintage care a aparținut mamei și surorilor mele, deoarece au avut mare grijă de ea.

Care a fost cea mai mare realizare a blogului tău?

Cea mai mare realizare a blogului meu este să văd cum conținutul inspiră oamenii să se exprime. Sunt mândră să văd publicul și oamenii din jurul meu că întreabă despre țesături de calitate, de unde pot lua haine obținute din resurse etice și unde pot merge pentru a găsi îmbrăcăminte second-hand.

De asemenea, îmi place să încurajez oamenii să aibă grijă de hainele lor și să le poarte cât mai des posibil. Acesta este cel mai sustenabil lucru pe care îl putem face pentru planeta noastră. Încearcă să găsești noi modalități de a purta hainele pe care le deții deja, provoacă-te să porți o piesă în trei ținute diferite într-o săptămână, învață mici trucuri pentru reparații și citește despre îngrijirea hainelor. Există foarte multe modalități de a contribui la moda sustenabilă.

Image credits

Header image: Nicole Salgado (PR)
Image of one of Nicole’s many beautiful colour combinations: pastel orange and tan: Nicole Salgado (PR)
Image of neutral tones that are majour feature in Nicole’s curated wardrobe. Here she wears a combination of forest green, copper and ivory: Nicole Salgado (PR)