Super-stilizare: cămașă albă restilizată răsucind & tăind în 6 moduri

Îți place aspectul hainelor modificate DIY? Hainele pot fi transformate cu ușurință, chiar și dacă nu știi să coși.

În partea 1 a seriei noastre de videoclipuri ți-am arătat cum să restilizezi haine vechi folosind doar accesorii. În cel de-al doilea episod ți-am explicat cum să-ți modifici singură hainele cu ornamente permanente sau semi-permanente pentru o cămașă albă. Episodul 3, pe care îl poți găsi mai jos, îți prezintă modalități simple și inventive de a-ți tăia cămașa și îți arată cum să o transformi în haine cu aspect DIY.

Modifică-ți singură hainele: Cum să restilizezi o cămașă albă cu răsuciri și tăieturi

You need to accept cookies to play this video

Ai nevoie de:

 • O cămașă albă
 • Foarfece
 • Instrumente (ac și ață SAU bandă termoadezivă pentru reparare SAU bandă adezivă SAU adeziv pentru textile)

 

Ce ai de făcut:

1. Lasă-ți spatele gol
Acest tutorial simplu care îți arată cum să tai este perfect pentru o cămașă prea strâmtă sau puțin cam largă. Fă o tăietură lungă în zona de mijloc a spatelui (înainte de asta, trage o linie dreaptă pe material cu cretă sau cu un marker nepermanent). Cel mai simplu mod de a finaliza tăietura este cu bandă adezivă, așa cum poți vedea în video. Pentru un rezultat permanent, folosește bandă termoadezivă pentru reparare sau creează o cusătură continuă de-a lungul marginii, împiedicând astfel materialul să se destrame. După ce termini, poți ieși în oraș cu noul tău articol de vestimentație cu spatele gol (dacă vrei, poți folosi un top strâmt sub cămașă). În mod alternativ, poți folosi broșe și ace de siguranță pentru a lega cele două capete libere într-un nod.

2. Salvează gulerul
Dacă vrei să reutilizezi haine vechi, este util să te concentrezi pe părțile care îți plac de pe un articol vestimentar. Cămașa ta albă are un guler drăguț care arată super bine pe sub un pulover? Dacă nu îți place forma, modul în care se așază sau dacă este pătată/deteriorată, poți să scapi de cămașă și să păstrezi gulerul – perfect pentru purtatul cu o bluză strâmtă pe sub care nu poți purta nimic gros.

3. Guler inversat
Ești gata pentru cea mai rapidă transformare dintre toate – una care îți va scoate în evidență decolteul? Trebuie doar să desfaci primii trei nasturi ai cămășii tale albe, să întorci pe dos gulerul și să-l bagi în cămașă și... asta-i tot. Ești gata să iei cina în oraș!

4. Răsucește și întoarce
O cămașă albă poate fi transformată și fără modificări permanente. Uneori, e nevoie doar de o schimbare inventivă. Trage în jos o cămașă supradimensionată până ajunge sub brațe, încrucișează mânecile în fața pieptului și fă un nod. În funcție de cât de alunecos e materialul, este posibil să trebuiască să folosești un ac de siguranță sau chiar o broșă decorativă pentru a fixa nodul.

5. Nod și fixare
Ai auzit? Au revenit la modă crop-top-urile! Dacă nu vrei să dai bani pe o bluză scurtă nouă, poți să-ți modifici singură hainele pentru a fi în ton cu tendințele. Vei avea nevoie de o cămașă supradimensionată cu nasturii desfăcuți până la buric. Leagă cele două părți într-un nod pentru un aspect rebel.

6. Întoarce-o
Purtarea unei cămăși albe cu fața la spate transformă acest articol vestimentar simplu într-o haină modernă și spectaculoasă. Lasă gulerul ridicat pentru a obține efectul de haină pe gât sau îndeasă-l sub cămașă pentru a imita o bluză la baza gâtului. Pentru că spatele unei cămăși este croit drept, va trebui să legi la talie o curea, o eșarfă sau o cravată.

Cum să-ți speli hainele modificate în stil DIY

Acum că ți-ai reutilizat hainele vechi, va trebui să te asiguri că arată bine cât mai mult timp de-acum încolo. Perwoll Renew Advanced White netezește fibrele textile albe, menținându-le aspectul impecabil mai mult timp. Dacă ți-ai tăiat cămașa, va trebui să coși sau să fixezi cusăturile cu bandă termoadezivă înainte de prima spălare pentru a preveni destrămarea marginii tăieturii.

Articole Asemanatoare

 • O cămașă, șase moduri: Accesorii

  Cum să stilizezi o cămașă albă simplă pentru a crea șase ținute diferite.

 • O cămașă, șase moduri: Ornamente

  Cum să folosești ornamente pentru a crea șase aspecte unice cu o simplă cămașă albă.

 • Spală corect: Rochiile vintage tip furou

  Ghidul expertului pentru spălarea rochiilor vintage din mătase tip furou și a hainelor delicate