Super-stilizare: Restilizează 1 cămașă albă în 6 moduri cu ornamente

Vrei să-ți reutilizezi hainele fără să depui prea mult efort? Cu sfaturile potrivite pentru modificarea hainelor, poți obține combinații inovatoare chiar dacă deții o garderobă capsulă. Videoclipul nostru îți arată șase tehnici care te vor ajuta să transformi o cămașă albă la care ții mult într-o super cămașă înfrumusețată cu efort minim și cu zero cunoștințe prealabile.

De ce să reutilizezi hainele?

În prima parte a seriei noastre de videoclipuri, ți-am arătat cum să restilizezi o cămașă albă folosind doar accesorii. În acest episod îți explicăm cum să duci totul la un alt nivel cu ajutorul inspirației oferite de moda DIY, cu ornamente permanente sau semi-permanente pentru o cămașă albă. Al treilea episod te va ghida prin modurile de transformare a unei cămăși prin tot felul de metode distractive.

Tutorial pentru vestimentație DIY: Cum să restilizezi o cămașă albă cu ajutorul ornamentelor

You need to accept cookies to play this video

Ai nevoie de:

 • O cămașă albă
 • Ornamente (perle sau mărgele, material decorativ sau petice termoadezive, nasturi premium, vopsele pentru textile, funde decorative, benzi cu paiete...)
 • Instrumente (ac și ață, bandă adezivă sau termoadezivă, foarfece, adeziv pentru textile, fier de călcat)

 

Ce ai de făcut: 

1. Adaugă un guler din perle
Perlele, mărgelele sau capsele decorative te ajută să scoți în evidență gulerul. Am cusut perle de diferite dimensiuni și un ornament cu perle pe un guler alb simplu pentru un aspect monocrom stilat. Folosește adeziv pentru textile pentru o variantă și mai simplă, fără cusături. Pentru un aspect mai vesel, poți înlocui perlele cu mărgele sau paiete colorate. Adaugă și niște capse pentru un aspect punk. Folosește-ți imaginația și găsește-ți propria inspirație pentru modă DIY!

2. Aranjează-ți buzunarul
Buzunarele albe de la piept sunt foarte banale. Cu puțină imaginație, le poți personaliza și transforma. De exemplu, poți crea un buzunar imprimat cu păsări Flamingo. Am folosit niște rămășițe de material cu un imprimeu distractiv și niște bandă autoadezivă  pentru a transforma temporar cămașa. Pentru o soluție permanentă, îți recomandăm să folosești banda termoadezivă sau să coși buzunarul pe cămașă.

3. Nasturii sunt starurile
Nu există altă metodă mai ușoară de a-ți reutiliza hainele decât înlocuirea nasturilor cu unii super distractivi. Pur și simplu taie nasturii albi simpli și coase în locul lor unii colorați, strălucitori și neobișnuiți. Noi am ales niște nasturi argintii în formă de stea care acum joacă rolul principal pe această cămașă.

4. Vopsește-o în albastru
Există multe tipuri de vopsea pentru textile. Nouă ne place vopseaua pulverizată, care este ușor de folosit și dă un super efect de tip acuarelă. Trebuie doar să nu uiți să protejezi suprafețele din jur, să porți mănuși și să amplasezi un strat protector între partea din față și cea din spate a cămășii. Completează aspectul de sirenă cu o curea aurie.

5. Fixeaz-o cu un ac de siguranță
Acele de siguranță asigură inspirație pentru moda DIY de la începutul legendarei epoci punk până în prezent. Am folosit ace de dimensiuni mari pentru a fixa o cămașă largă în zona taliei și pentru a împleti o fundă decorativă mare în grila obținută.

6. Bucură-te de rezultat
Demonstrează cât de mult iubești să-ți reutilizezi hainele exprimându-ți sentimentele sub forma unor litere aurii strălucitoare. Fixează banda din paiete cu adezivul pentru textile sau – pentru un rezultat permanent – coase-o.

Cum să-ți speli hainele reutilizate decorate cu ornamente

După ce pui în practică sfaturile DIY pentru vestimentație, cămașa ta simplă nu va mai fi deloc simplă și plictisitoare. Asigură-te că îți speli hainele cu Perwoll Renew Advanced White. Nu uita că este posibil ca adezivul pentru textile, vopseaua, paietele sau termoadezivii să trebuiască să fie spălate în alt fel decât hainele. Verifică înainte de a pune la spălat cămașa decorată!

Articole Asemanatoare

 • O cămașă, șase moduri: Accesorii

  Cum să stilizezi o cămașă albă simplă pentru a crea șase ținute diferite.

 • O cămașă, șase moduri: Răsucește și taie

  Cum să te folosești de modificări simple pentru a crea șase aspecte unice cu o cămașă albă.

 • Cum să cumperi haine vintage

  Indicii și trucuri utile care te vor ajuta să găsești diamantul neșlefuit.