Perwoll Perwoll Perwoll

#Renew

Tu știi să faci upcycling?

Idei Kintsugi DIY: cum restaurezi un pulover din lână

În primul articol din seria noastră despre idei de vestimentație DIY inspirat de arta japoneză Kintsugi, am explicat cum filosofia Wabi-Sabi – care găsește frumusețea în lucrurile rupte – se poate adapta stilului de viață specific slow fashion. Citește mai multe despre istoric și află chiar aici cum să restaurezi o pereche de blugi în stil Kintsugi.

 

Pe măsură ce abordăm piese cheie din garderobă, cu fiecare articol nou din această serie vom explora modul în care se poate aplica aceeași idee și în care se pot folosi tehnici diferite pentru a promova frumusețea imperfecțiunilor mici.

Idee pentru vestimentație DIY: Tehnica Kintsugi de restaurare a unui pulover din lână

Al doilea videoclip inspirat din Kintsugi și ghidul gradual îți arată cât de ușor este să reînnoiești vechile haine fără a fi nevoie să le coși.

 

Lâna reprezintă o resursă naturală prețioasă și, totodată, o fibră versatilă fabuloasă. Este un material predispus la uzură și la rupere, la agățare sau la a fi ciupit de molii – dar, totodată, este destul de ușor de restaurat. Metodele tradiționale de restaurare a lânii, cum ar fi coaserea, încearcă să rămână insesizabile, însă, de obicei, reparațiile se pot vedea. Mai mult, coaserea discretă necesită foarte multă îndemânare și grijă. Dacă nu te pricepi la cusut, rezultatele pot fi dezastruoase. Peticele reprezintă o alternativă mai facilă și distractivă. Fă din peticele aplicate incorect o particularitate, nu un defect, – în stilul Kintsugi – urmând instrucțiunile simple ale videoclipului nostru DIY.

 

Pulover de lână restaurat prin Kintsugi – videoclip si pașii de parcurs

Videoclipul unei idei pentru vestimentație DIY: Tehnica Kintsugi de restaurare a unui pulover din lână
Pasul 1: Femeia alege o nuanță albastru de lână albastră pentru a-și face hainele vechi să arate ca noi

Ai nevoie de:

  • un pulover de lână găurit (al nostru a fost ciupit de molii)
  • bucăți de lână
  • un ac
  • o bucată de spumă

Ce ai de făcut:

1. Alege o lână de culoare contrastantă sau chiar mai multe. Ține minte, nu intenționăm să ascundem imperfecțiunile articolului vestimentar. În schimb, îl transformăm într-o piesă frumoasă și îndrăzneață.

Pasul 3: Femeia rupe bucăți mici de lână pentru ideea ei de vestimentație DIY

2. Așază bucata de spumă sub gaura puloverului

3. Rupe puțină lână – începe cu o cantitate mai mică decât crezi că vei avea nevoie. Poți oricând să mai adaugi lână.

Pasul 4: Femeia aplică o tehnică de coasere manuală pentru a trece lâna nouă prin puloverul ei vechi

4. Ține lâna brută deasupra găurii și începe să o împingi în lâna de dedesubt cu mici împunsături ale acului. Atenție la degete!

5. Poți împinge simetric marginile lânii de fiecare dată pentru a crea o formă circulară sau pentru a adăuga mai multă lână dacă este cazul.

6. Repară cealaltă gaură produsă de molie cu o lână de culoare diferită. (Am repetat și o mică ruptură din spatele gâtului, asupra căreia am folosit o culoare distinctă pentru a atrage atenția)

7. Poartă cu mândrie!

Coase chiar tu: altă idee Kintsugi DIY pentru puloverele de lână

Categoric, aceasta nu este singura modalitate de a reda viața hainelor vechi. Aici ai câteva alte alternative pentru puloverele de lână deteriorate.

  • În schimbul metodei de filtuire a lânii pentru repararea găurilor produse de molii, le poți țese cu un fir textil într-o culoare contrastantă. Deoarece nu încerci să faci restaurarea inobservabilă, nu trebuie să acorzi prea multă atenție cusăturilor perfecte.
  • Coase un nasture atractiv, paiete sau perle mici pe fiecare gaură produsă de molie pentru a oferi un efect ornamental suplimentar.
  • Dacă găurile sunt pe coate, aplică petice pentru un aspect clasic de „bibliotecar”. Dă click aci pentru a vedea un videoclip DIY despre realizarea acestei metode.