Skip to Content
Un bărbat în haine de sport stă pe vine în fața unui fundal din piatră, ținând în mână o băutură albastră

Detergent pentru articole sportive: spălarea îmbrăcămintei funcționale și de sport în mod corespunzător

Toți fanii sporturilor știu că: pentru îmbrăcămintea de sport este important ca materialele să fie ușoare, respirabile și elastice. Pentru sporturile de exterior, rezistența la apă și vânt este, de asemenea, foarte importantă. Pentru a impresiona cu funcționalitatea sa cât mai mult timp posibil, îmbrăcămintea de sport de înaltă calitate are nevoie de o curățare eficientă, care protejează și fibrele sensibile. Soluția este folosirea de detergenți speciali pentru îmbrăcămintea de sport - de  exemplu, de la Perwoll. Aceștia curăță eficient îmbrăcămintea de sport plină de transpirație și îngrijesc materialul.

Ce efect au detergenții pentru îmbrăcămintea de sport?

Îmbrăcămintea creată special pentru sportivi și oameni activi devine din ce în ce mai sofisticată. Fibrele funcționale artificiale au înlocuit de mult bumbacul pur atunci când vine vorba de îmbrăcăminte de sport ușoară și cu uscare rapidă. Îmbrăcămintea pentru alergare sau aer liber, de exemplu, este adesea confecționată parțial sau în întregime din poliester, care, combinat cu elastanul, permite multă libertate de mișcare și se usucă rapid. Detergenții speciali pentru îmbrăcăminte sport, precum Perwoll Sport Active Care Advanced curăță bine hainele, elimină mirosul de transpirație și le protejează în același timp. Cu alte produse, cum ar fi un detergent pentru toate tipurile de haine, ați putea risca să compromiteți funcțiile pozitive ale îmbrăcămintei de sport - inclusiv protecția împotriva umezelii și a vântului, libertatea de mișcare și flexibilitate, precum și respirabilitatea.

Spălarea îmbrăcămintei de sport: folosirea detergentului în mod corespunzător

În plus față de detergentul potrivit pentru îmbrăcăminte de sport sau funcțională, alte aspecte sunt, de asemenea, decisive pentru îngrijirea materialului de îmbrăcăminte pentru sport. Respectați următoarele sugestii pentru a vă putea bucura de îmbrăcămintea dvs. de sport cât mai mult timp posibil:

Frecvența de spălare: spălați-vă îmbrăcămintea de sport după fiecare purtare. Nu trebuie să folosiți mereu un program de spălare al mașinii de spălat. Dacă ați spălat recent hainele în mașina de spălat, este suficientă și o spălare manuală rapidă. Clătiți cu atenție hainele cu detergent pentru a elimina mirosul de transpirație din acestea. După trei sau patru spălări manuale, hainele trebuie spălate din nou în mașina de spălat. Pentru aceasta, folosiți un program scurt de spălare la o temperatură scăzută și o viteză de centrifugare redusă pentru a evita deteriorarea fibrelor. Anumite mașini de spălat moderne au programe de spălare speciale pentru îmbrăcămintea de sport.

Temperatura de spălare: majoritatea hainelor de sport și funcționale nu tolerează temperaturile ridicate de spălare. Cu toate acestea, puteți spăla majoritatea hainelor la 30 °C fără ezitare. Dacă aveți îndoieli, verificați etichetele cusute. Acestea conțin informații cu privire la ceea ce trebuie respectat în timpul spălării hainelor. Astfel evitați riscul de a face inutilizabilă îmbrăcămintea de sport care uneori este destul de scumpă.

Uscarea: nu puneți îmbrăcămintea de sport în uscătorul electric. În majoritatea cazurilor, temperaturile unui uscător electric sunt prea ridicate pentru fibrele cu membrană sensibile. Cel mai bine este să uscați hainele de sport la aer, acesta este un proces cu un efect mai delicat.

O femeie în haine de sport urcă o scară cu trepte mari

Care detergent este cel mai potrivit pentru îmbrăcămintea funcțională?

Pentru hainele funcționale sau de sport, folosiți întotdeauna un detergent lichid special pentru hainele de sport, precum Perwoll Sport Active Care Advanced. Acesta curăță bine îmbrăcămintea de sport murdară și plină de transpirație, în timp ce îngrijește fibrele de înaltă calitate. În plus, neutralizează mirosurile urâte și oferă hainelor dvs. o prospețime extraordinară. Este conceput în mod expres pentru proprietățile hainelor de sport și funcționale. De exemplu, detergentul protejează îmbrăcămintea cu membrană și asigură faptul că materialele funcționale rămân impermeabile la vânt și apă cât mai mult timp posibil. În funcție de tipul de material, puteți face un bine materialelor cu membrană nu numai prin folosirea detergenților speciali. În plus, reîmprospătați impregnarea în mod regulat cu agenți de impermeabilizare. În concluzie, purtarea și spălarea frecventă a hainelor afectează funcția de protecție în timp.

Sugestie: la fel ca și pentru hainele de sport, există și detergenți optimi pentru celelalte tipuri de haine. Încercați, de exemplu, Perwoll Wool & Delicates pentru hainele dvs. din lână sau Perwoll Care & Refresh pentru toate țesăturile din amestec sau sintetice.

Citeste mai mult

  • Detergent lichid Perwoll Sport

    Detergent pentru țesături sintetice și mixte.

  • Simboluri privind spălarea

    Ce înseamnă simbolurile de pe etichetele hainelor

  • Spălarea lenjeriei intime - un ghid

    Vă vom spune cum chiar și lenjeria de corp fină arată ca nouă după mai multe spălări!