ingrijirea articolelor vestimentare din denim.

Îngrijirea corectă a articolelor vestimentare. Cum ajută Perwoll la protejarea hainelor dumneavoastră preferate

Uzura și deteriorarea reprezintă, din păcate, probleme frecvente când vorbim despre articolele noastre vestimentare. Dar, chiar dacă nimic nu este veșnic, există măsuri pe care le puteți adopta pentru a vă asigura că articolele dumneavoastră preferate vor arăta ca noi cât mai mult timp posibil. Așadar, citiți informațiile prezentate în cele ce urmează pentru a înțelege mai bine de ce se deteriorează hainele dumneavoastră și cum puteți încetini acest proces, astfel încât să puteți purta hainele pentru mult timp.  

Care este motivul deteriorării hainelor?

Nu este o coincidență faptul că unele dintre hainele dumneavoastră sau unele zone ale unui articol vestimentar se uzează mai repede decât altele. Poate ați observat că bluza dumneavoastră preferată se subțiază, că tricoul dumneavoastră se uzează sau că țesătura pantalonilor dumneavoastră favoriți începe să se rărească. Iată de ce:

Toate articolele vestimentare prezintă proprietăți moleculare specifice care le determină comportamentul. Acest lucru înseamnă că bluza dumneavoastră preferată are propriile motive chimice pentru a reacționa diferit la anumite situații faţă de blugii sau puloverul dumneavoastră.

Din punct de vedere tehnic, este vorba despre „polimerizare” și „cristalinitate”. Cu alte cuvinte, cu cât lanțul molecular este mai lung și cu cât este mai compact și mai paralel, cu atât fibra este mai rezistentă. Astfel, denimul, de exemplu, dispune de lanț polimeric relativ lung și un grad ridicat de cristalinitate, ceea ce îi conferă rezistență și o elasticitate impresionantă. Așadar, este important de reținut că elementul cheie pentru rezistența țesăturii este reprezentat de coeziunea și integritatea acestor două proprietăți. În cele ce urmează vă prezentăm o listă de elemente - unele dintre acesteia evitabile, altele nu - care pot afecta negativ această coeziune:

femeie care tine o lupa si poarta un articol vestimentar de culoare neagra.

Șase lucruri care pot afecta negativ rezistența tesaturilor textile

doua femei poarta articole vestimentare din materiale textile colorate.

Oricât de bine ați avea grijă de hainele dumneavoastră, fiecare mișcare pe care o faceți, oricât de ușoară, le slăbește și le uzează. Mersul pe jos, mișcările de extensie sau chiar simpla atingere a articolelor vestimentare pot afecta țesătura.

 • Spălare necorespunzătoare: de la mișcările intense la temperaturile nepotrivite ale apei, utilizarea incorectă a detergentului și condițiile nefavorabile de uscare, procesul de spălare este un adevărat câmp minat! Din fericire, multe dintre aceste probleme pot fi remediate.
 • Transpirația: este inofensivă pentru noi, dar atunci când urmele de acid lactic și mineralele din transpirație se amestecă cu bacteriile, acestea reduc coeziunea chimică a articolelor dumneavoastră.
 • Pete alimentare: cu acizii, proteinele, uleiurile și alte substanțe conținute, alimentele nu sunt benefice pentru articolele dumneavoastră preferate.
 • Lumina soarelui și căldura: în ciuda beneficiilor sale pentru Planetă și oameni, soarele nu este benefic pentru integritatea fibrelor hainelor noastre. O lumină solară prea intensă sau căldură excesivă de orice natură le slăbește.
 • Umiditate: în cazul în care există prea multă umiditate, se poate dezvolta mucegai. Iar acolo unde există mucegai, se reduce rezistența fibrelor.

Cum vă poate ajuta Perwoll să vă protejați hainele?

Legătura poate părea destul de subtilă la început, dar, de fapt, decolorarea și scămoșarea au multe în comun. Să aruncăm o privire mai atentă:

Scămoșarea

Scămoșarea reprezintă situația în care se formează noduri pe suprafața unui material textil, ceea ce face ca suprafața să pară aspră.

Mai ales în cazul unui pulover, am dori să prevenim acest fenome. Dar care este explicația principală pentru formarea de scame? Acest lucru se întâmplă din două motive principale:

1. Natura
Toate textilele se scămoșează - unele mai mult decât altele. O mare parte din acest fenomen este determinat de proprietățile fizice ale textilelor în sine. De regulă, textilele cu fibre mai lungi prezintă mai puține capete, astfel încât dezvoltă mai puține scame. Țesăturile tricotate, în special cele tricotate lejer, au fibre mai scurte și lasă spațiu între încrucișările firelor, ceea ce le face sensibile.

2. Îngrijire
Al doilea aspect esențial este reprezentat de îngrijirea articolului vestimentar. Cu cât mai multă fricțiune se exercită asupra hainelor dumneavoastră, cu atât este mai probabil ca acestea să formeze scame. Pentru a preveni scămoșarea, trebuie evitată frecarea. Dar pentru apariția acestui fenomen nu este necesară o frecare prea intensă - de fiecare dată când vă mișcați, mergeți sau vă atingeți hainele, provocați o anumită frecare. În plus, mișcarea mașinii de spălat și a uscătorului poate, de asemenea, agrava problema.

Formula inovatoare Perwoll Renew & Repair se concentrează în mod special pe protejarea și refacerea activă a textilelor. În gama de bază, tehnologia Repair Complex întărește fibrele. Acest lucru înseamnă că articolele dumneavoastră vestimentare preferate prezintă o expunere mai redusă la deteriorare și sunt mai rezistente.

Sunt disponibile, de asemenea, diferite variante de Perwoll pentru a se adapta nevoilor unor țesături specifice. De exemplu, deoarece anumite țesături naturale, cum ar fi mătasea și lâna, conțin proteine, acestea nu trebuie spălate cu un detergent care conține protează - o enzimă care poate descompune proteinele. Perwoll Wool & Delicates folosește o formulă fără protează pentru a îndepărta delicat murdăria și petele, în timp ce îngrijește activ hainele delicate.  

efectele expunerii la factori externi asupra articolelor vestimentare.

Alte modalități de a păstra hainele în stare bună pentru o perioadă lungă de timp

Desigur, există câteva aspecte suplimentare pe care le puteți efectua pentru a vă asigura că hainele dumneavoastră vor arăta ca noi pentru mult timp:

 • Întoarceți pe dos hainele închise la culoare, în special blugii, înainte de spălare, pentru a reduce potențialele mișcări și uzura în timpul spălării. Denimul negru este unul dintre articolele dumneavoastră preferate? Atunci citiți în cele ce urmează cum puteți menține cât mai mult timp culoarea neagră a blugilor dumneavoastră.
 • Pentru a reduce frecarea, spălați împreună țesături similare și nu supraîncărcați mașina de spălat.
 • Utilizați temperaturi de spălare mai scăzute - căldura afectează rezistența țesăturii.
 • Protejați-vă hainele delicate, spălându-le într-un săculeț de spălat.
 • Evitați uscătorul: mișcările de rotație și căldura fac parte din categoria principalelor cauze ale uzurii țesăturilor. Mișcările din uscător pot provoca, de asemenea, formarea  scamelor pe articolele dumneavoastră vestimentare. Dar nu vă faceți griji: Cu o îngrijire adecvată, scamosarea poate fi prevenita în mod eficient.
 • Depozitați-vă articolele vestimentare într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina soarelui și de umiditate.

Dacă știți cum să vă protejați și să vă îngrijiți corect hainele, vă veți bucura de acestea mult timp de acum încolo! Iar dacă lucrurile nu vor ieși cum vă doriți, cu câteva trucuri și puțină îndemânare, hainele afectate pot fi adesea reparate destul de ușor.

Citeste mai mult

 • Detergent lichid Perwoll Color

  Îngrijire modernă a fibrelor pentru îmbrăcămintea viu colorată.

 • Simboluri privind spălarea

  Ce înseamnă simbolurile de pe etichetele hainelor

 • Cum împiedică Perwoll scămoșarea și decolorarea

  Strălucitor de frumos pentru un timp îndelungat: Aflați cum puteți preveni formarea de scame și să vă păstrați hainele frumoase pentru mult timp cu Perwoll Renew & Repair.