Skip to Content
Vedere frontală a unui top roșu, lângă acesta fiind agățate tricouri colorate

Polimeri

Ați dori să aveți un strat protector pe rufele dvs. după spălare, astfel încât să nu se murdărească imediat? Aceasta este una dintre numeroasele funcții care pot fi realizate cu polimeri.

Bine de știut

Rufe colorate într-o mașină de spălat

Polimerii din detergenți îndeplinesc diverse funcții importante și adesea fac posibil efectul special al unui detergent.

Exemple:

 • Agenți de eliminare a spumei: În mașinile de spălat electrice, utilizarea surfactanților pentru curățare duce la generarea de spumă. Dacă se dozează o cantitate mare de detergent, se poate produce prea multă spumă, ceea ce duce la vărsarea apei din mașina de spălat. Pentru a ține sub control spumarea, se adaugă agenți de eliminare a spumei.
 • Inhibitori ai transferării culorilor: Aceștia ajută la menținerea stabilă a colorantului care în timpul spălării a ieșit dintr-un material și s-a amestecat cu apa, prevenind depunerea acestuia pe alte haine și denaturarea culorilor. În general inhibitorii de culoare sunt substanțe utilizate în detergenții pentru haine colorate
 • Agenți de strălucire: Agenții de strălucire sunt utilizați în produsele pentru îmbrăcăminte albă pentru a mări luminozitatea prin fluorescență, pentru a contracara îngălbenirea și a face ca materialele textilele să fie mai albe.
 • Polimeri de eliminare a murdăriei: Sunt absorbiți de fibre în timpul spălării și creează un strat protector. În cazul unei noi murdăriri cu pete unsuroase, îndepărtarea petelor este mult îmbunătățită.

Cum folosim polimerii?

Noi folosim polimeri pentru toate funcțiile menționate mai sus. Mulți polimeri sunt biodegradabili, dar, din nefericire, unii dintre ei nu sunt așa. Întrucât prin dezvoltarea produselor noastre ne străduim în permanență să ne îmbunătățim formulele și amprenta ecologică, lucrăm pentru a înlocui polimerii existenți cu polimeri mai biodegradabili dacă aceștia pot oferi performanțe similare.

 • Ambalaje

  Sustenabilitatea este o prioritate

  Avem grijă să ne asigurăm că ambalajele noastre sunt funcționale și reciclabile.

 • Contribuția dvs.

  Fiți parte a acestei mișcări

  Aproape 80% din energia utilizată și amprenta de CO2 a detergenților pentru rufe sunt determinate de faza de utilizare, și anume de procesul efectiv de spălare a rufelor acasă.

 • Parcursul fabricației

  Transport și logistică la Henkel

  Noi lucrăm continuu asupra întregului nostru lanț valoric pentru a-i îmbunătăți amprenta ecologică, contribuind astfel la reducerea emisiilor de CO2.