Skip to Content
Un tricou roșu este spălat manual

Surfactanții

De ce dispare o pată de pe rochia galbenă sau cămașa roz dacă puneți puțin detergent în mașina de spălat? Răspunsul se află într-una dintre componentele principale ale majorității detergenților - surfactanții.

Bine de știut

Haine de culoare deschisă pe un suport pentru haine, lângă acestea fiind agățate o eșarfă și o pălărie de paie

Surfactanții sunt ingredientele principale din majoritatea detergenților și din produsele pentru curățare. Aceștia dizolvă petele și murdăria de pe îmbrăcăminte și asigură îndepărtarea murdăriei împreună cu apa de spălat.

Surfactanții principali din detergenți sunt surfactanți anionici și nonionici.

 • Surfactanții anionici sunt deosebit de eficienți în cazul murdăriei unsuroase și a murdăriei unsuroase/cu noroi.
 • Surfactanții nonionici nu au sarcină electrică. Sunt agenți excelenți de îndepărtare a grăsimilor.

Cum folosim surfactanții?

Perwoll folosește surfactanți pentru a face ca rufele să fie curate. Toți surfactanții noștri sunt complet biodegradabili. Surfactanții pot fi pe bază de petrol sau pot fi de origine naturală (de exemplu, din ulei de sâmburi de palmier). Dacă este folosit ca bază uleiul din sâmburi de palmier, ne asigurăm că acest ulei provine dintr-o cultivare sustenabilă în conformitate cu modelul RSPO Mass Balance de la sfârșitul anului 2020.

 • Ambalaje

  Sustenabilitatea este o prioritate

  Avem grijă să ne asigurăm că ambalajele noastre sunt funcționale și reciclabile.

 • Contribuția dvs.

  Fiți parte a acestei mișcări

  Aproape 80% din energia utilizată și amprenta de CO2 a detergenților pentru rufe sunt determinate de faza de utilizare, și anume de procesul efectiv de spălare a rufelor acasă.

 • Parcursul fabricației

  Transport și logistică la Henkel

  Noi lucrăm continuu asupra întregului nostru lanț valoric pentru a-i îmbunătăți amprenta ecologică, contribuind astfel la reducerea emisiilor de CO2.